Навчання у Вінницькій ІТ-Академії = робота в ІТ! (Частина ІV)

Ми продовжуємо публікувати історії успіхів студентів і випускників Вінницької ІТ-Академії - в першому, другому  та третьому випусках ви вже познайомились з невеликою частиною.

З 2010 року Вінницька ІТ-Академія готує айтішників із супроводом до працевлаштування за п’ятьма основними спеціалізаціями: програмування, автоматизоване тестування, ручне тестування, веб-дизайн (UX/UI), проєктний менеджмент в ІТ.

Високого показника працевлаштованості досягаємо завдяки ефективній методиці організації навчання:

  • підготовка на вимоги ІТ-ринку і, виключно за затребуваними спеціалізаціями для початківців;

  • приблизно 20% теорії і для обдуманного її використання - 80% практики;

  • нічого зайвого - тільки необхідні для початківців знання і навички;

  • викладачі-практики, усі предмети і викладачі в контексті один одного;

  • атмосфера повноцінного занурення у реальні проєкти і мотивуюче середовище;

  • інтенсивні (4-6 днів/тиждень) програми навчання:

Веб-дизайн

Мануальний тестувальник

Проджект-менеджер в ІТ

Автоматизоване тестування

Java-розробник

Frontend-розробник

JavaScript-розробник

Python-розробник та інші

  • вивчення англійської мови протягом усього курсу підготовки (з використанням авторських онлайн-курсів та власної спеціалізованої бібліотеки;

  • спеціалізовані курси: 1) ТІ - підготовка до технічного інтерв’ю, 2) з HR-ами - підготовка до проходження співбесід; 

  • організація стажування в командах (з програмістів, тестувальників, веб-дизайнерів та проджект-менеджерів) на індустріальних проєктах для “прокачки” hard & soft skills кожного до рівня Strong Junior;

  • повна автоматизація організації та супроводу навчання за допомогою CRM-системи - INTITA.

Для відбору на навчання ми розробили спеціальні онлайн-модулі, які потенційні студенти мають пройти до старту навчання:

1. Вступ до програмування;

2. Англійська мова для початківців

3. Елементарна математика

Моніторячи проходження абітурієнтами даних онлайн модулів (швидкість, логіка виконання завдань тощо), робимо висновки про їх готовність до інтенсивного навчання (мотивація, базова підготовка, тайм-менеджмент тощо).

Для закріплення, поглиблення знань та навичок, які студент здобуває після кожного модулю передбачено практичне та домашнє завдання з подальшою його перевіркою та зворотнім зв’язком від викладача.

Інтенсивність навчання студента складає 4-6 разів на тиждень. Саме такий темп, на нашу думку, дає можливість студенту закріплювати здобуті навички з більшою ефективністю.

Робота на проєктах передбачає регулярні мітинги з ментором прєкту по 2 години кожна і самостійна робота студента над проєктом - 2 години щодня, 5 днів на тиждень.

Під час занять кожен студент має змогу взаємодіяти з викладачем, а також звернутись за консультацією в позаурочний час.
Протягом роботи над проектами - мітинги з ментором проєкту тричі на тиждень.

Англійська мова вивчається протягом усього курсу навчання і передбачає регулярне щоденні заняття - 2 рази на тиждень в супроводі викладача, в інші дні тижня самостійне проходження онлайн-модулів на платформі. Комунікація на командному проєкті та документація по проєкту ведуться англійською мовою.

Організація навчання протягом усього періоду максимально наближена до організації робочих процесів в ІТ-індустрії і основний акцент на виконання проєктів і роботу в команді  (з програмістів, тестувальників, веб-дизайнерів та проджект-менеджерів).

Викладачі-практики з багаторічним досвідом допоможуть систематизувати знання, а практика на реальних проєктах закріпить результат від отриманої теорії. Протягом навчального періоду ви отримаєте повний комплекс знань та навичок, необхідних для отримання своєї першої роботи в ІТ-індустрії.

Вивчення англійської мови входить у вартість курсу.

Студенти і випускники Вінницької ІТ-Академії про те, чому і кому варто навчатись в ІТА , або ні…:

Олександра Мошняга 

Senior Software Test Automation Engineer, Epam systems

Випуск:4 березня 2019 року, Диплом

Курс закінчила: Automation QA

Якщо ви хочете почати кар’єру в ІТ, завести безліч корисних знайомств та знайти друзів-однодумців - вам до Вінницької ІТ-Академії.

Після довгих роздумів про кар’єру та спілкування з інсайдерами, я вирішила спробувати себе в тестуванні програмного забезпечення. Постійний розвиток, кар’єрний ріст, цікаві люди, співпраця зі світовими брендами - чому б ні?)

Навчання було дуже цікавим, після кожної пари ти виходиш з розумінням, що вивчив щось нове та корисне, те, що 100% знадобиться тобі в майбутній роботі. Ці знання та навички ми одразу застосовували на реальних проектах від IT-Академії. Це допомогло мені розкласти всю отриману інформацію по поличках, проаналізувати її і закріпити вивчене на практиці. І, що не менш важливо, -  надало впевненості в собі як майбутньої тестувальниці. Вже через півроку навчання, завдяки хорошим базовим знанням по теорії тестування та методологіям розробки, практиці і постійному моніторингу і публікаціям від менеджерів ІТ-Академії про можливості для trainee та junior спеціалістів, я дізналась про внутрішні курси EPAM Systems, стала там студенткою і тепер працюю в цій компанії як Software Test Automation Engineer. 

Я вдячна Вінницькій IT-Академії за те, що вона змінила моє життя - допомогла виставити пріоритети та цілі, дала якісні знання та впевненість в своїх силах, познайомила з чудовими людьми. Завдяки підтримці, вірі та професіоналізму викладачів, мудрому керівництві директора академії, та відмінній роботі менеджерів, я маю те, про що рік тому і не мріяла.

Дмитро Тарасюк

Senior NOC Engineer, Playtika

Випуск: 3 червня 2017 року, Диплом

Курс закінчив: Інтернет-програміст (Full Stack, РНР)

Пройшло достатньо багато часу з тих пір як я закінчив вчитись в ITA і ось тільки зараз дійшли руки написати відгук про навчання, бо двома словами не опишеш, тому чай і пічєньку і читати.

Чому ITA? 

На той момент мої друзі навчались в інших “фірмах” на розробників і відгуки м'яко кажучи були не дуже. Але для себе, я ходив на день відкритих дверей і різні такі штуки, щоб отримати якесь враження. І ось я прийшов в ITA коли вона ще знаходилась далеко від мене, на "чирдачку" і після розмови з хлопцями, які там вчились і адміністрацією, мені дуже сподобалась та атмосфера. Атмосфера людей, які хочуть навчити і хочуть навчитись.

Навчатись мені було важко, так як я був майже нуль і на той момент я працював, тому кожного дня після роботи я біг на навчання майже вижатий і з напів працюючим ноутом).

Викладачі:

 Це було таке задоволення знаходитись і розмовляти з людьми, які профі в своїй роботі. Досі пам'ятаю як Ярослав Олешко Senior С++ за одну пару зклепав невеличку логіку для стратегії, дивлячись за цим і спілкуючись про свій кривий код, який ти на половину не розумієш, відчуваєш як то ти працюєш над чимось важливим, власне це і породило в мені любов до програмування. 

 Потім вища математика. Ірина Канєва настільки легко пояснювала речі, які я не розумів з коледжу, що я навіть почав думати, що математика не така важка, як здається) до цих пір пам'ятаю, як шукати визначник матриці)хд

 Потім Англійська. З того часу деякі викладачі англійської можливо змінились і про всіх сказати не можу, але я точно знаю, що вони проходять важкі співбесіди, аби задовільнити рівень знань і вміння викладання і бажання це робити. Одна з кращих викладачів і людей Алла. Це просто пречудова людина, в якої я не тільки навчався, а і трошки співпрацював в деяких моментах. 

І взагалі викладачі з англійської, яких я пам'ятаю, Діана, Леся, Віта просто умнічки, які завжди подавали матеріал цікаво.

Також пари з мережі, були просто чудові. Сергій Захарченко мав відповідь напевно на усі питання. На усі каверзні питання, які задавала моя група, у нього були відповіді) здавалось він знає усе)

Не можу не відмітити дирекцію. Один випадок говорить про відношення і любов своєї справи. Це був період переїзду на новіший офіс на вишеньці і я з друзями випадково приїхали не на той офіс, який був на муніципальному. Ми зустріли директора Романа і зрозуміли, що ми дали маху і не попадем на першу пару.. Він закинув нас в свою тачку і завіз на пари)

І завдяки йому ми нічого не пропустили)

Також це стосується і інших викладачів я б міг написати ще більшу простиню про кожного, але всі решта викладачі-деви теж просто чудові і було одне задоволення навчатись у них, я б ще раз провчився курс на деяких парах, якби був час)

Але невеличка вставочка.. Вчитись нелегко.. часто чув такі слова, що доводиться ще вчити дома.. Звісно так...

Я скажу більше, коли ви отримаєте свою першу позицію, то дома ви будете вчитись ще більше)  Викладачі це люди, які можуть вам повідповідати на ваші "глупі вопроси" і показати на яву, як вони вміють вирішувати проблеми з вашим кодом. Викладачі за вас не вивчать, але по пальцям дадуть) Бо на конторах вже по пальцям не дають, на кону репутація і дохід.

Використовуйте ІТ-Академію, як інструмент для того, щоб навчитись кодити те, що ви любите. Бо якщо не любите то не будете кодити)

 

Роман Бортнік

Node.js Developer, Five Systems Development

Випуск: 4 березня 2019 року, Диплом

Курс закінчив: Інтернет-програміст (Full Stack, РНР)

Вже пів року, як я закінчив навчання у Вінницькій ІТ-Академії. Одразу пісня закінчення знайшов першу роботу. Успішно працюю і розвиваюсь, як Фулл Стек. Хочу подякувати усьому колективу Вінницької ІТ-Академії та окремо Роману Олександровичу.

З перших уроків я зрозумів, що мене навчають професіонали із великим досвідом.

Під час навчання я працював над різними цікавими проектами під керівництвом викладачів. Більшість викладачів є практиками (програмістами з багаторічним досвідом роботи). Теоретичні і практичні знання, які я отримав в ІТ-Академії стали основою та допомогли без проблем отримати роботу. Але не потрібно чекати чудес від навчання. Необхідно постійно і важко працювати над собою. Не зупинятись і постійно вивчати нове і поглиблювати уже засвоєні знання. Тому ще раз дякую усьому колективу ІТ-Академії, та бажаю терпіння та успіху усім студентам і випускникам.

 

Сергій Мамай

Senior Software Engineer, Innovecs

Випуск: 4 березня 2019 року, Диплом

Курс закінчив: Інтернет-програміст (Full Stack, РНР)

Сфера ІТ на сьогодні розвивається досить швидко і велика кількість людей змінює свою професійний вектор на ІТ, я не став виключенням. Переглядаючи всі можливі варіанти вивчення ІТ у Вінниці, вибрав Вінницьку ІТ-Академію .  

Чому? Пари проводять викладачі-практики (тобто вони не будуть надавати  інформацію про технології які вже не використовуються ), курс навчання 1 рік (і це адекватно, тому що за 3 місяці ти не здобудеш навіть базові знання з ІТ,  і не 2 роки - тому що time is money). ВЕЛИКИЙ БОНУС - англійська мова з викладачами які прокачають твій English level. 

Про саме навчання можу сказати наступне: це не є стандартна вузівська система навчання, тому для тих, хто до неї звик буде важко змінити свій стереотип. Ніхто нікого не змушує, і це правильно. Деякі студенти залишають навчання так як звикли до системи «кнута  і пряника» Перших три місяці тебе качають інформацією 6 днів на тиждень. Далі потрібно обрати спеціалізацію, яку ти бажаєш отримати і приділити велику кількість часу самоосвіті. В ІТ-Академії викладачі мають великий досвід в ІТ, тому завжди надаватимуть матеріал про нові технології та фреймворки. 

Маленький advice для тих хто вже обрав  навчання у академії:

- 1 Якщо вже почав то довірся і іди до кінця (хто б, що не говорив, і скільки б раз ти не думав що це неможливо - МОЖЛИВО ВСЕ).

- 2 Практика - пиши код, роби помилки, видаляй, знову пиши... лиш так ти отримаєш досвід і «свій ідеальний код».

- 3 Самостійне навчання - його має бути більше ніж навчання в ІТ-Академії, так   відмовитись від усього заради своєї цілі .

І на кінець, поки ти вагаєшся чи вивчати ІТ чи ні, хтось вже пише свій перший код “Hello world“

Дякую усім викладачам ІТ-Академії що допомогли моєму становленню у сфері ІТ 😇

 

Ірина Гусак (Власюк)

Web Developer, Softgroup

Випуск: 13 січня 2019 року, Диплом

Курс закінчила: Інтернет-програміст (Full Stack, РНP)

Всім привіт!!! Мене звати Ірина і в 2017 році я закінчила Вінницьку ІТ-Академію, маючи диплом медичної сестри та декілька років досвіду роботи. Але розуміла, що це не те,чим я хочу займатися все своє життя, адже на роботу витрачала чимало часу та енергії, умови праці не подобалися, про оплату взагалі мовчу. Але я вірю, що всі зустрічі в нашому житті не випадкові, що я мала пройти цей шлях, щоб зустріти людину, яка повірить в мене і дасть корисну пораду. Так я вперше почула про Вінницьку ІТ-Академію. Чесно кажучи, до ІТ-Академії про професію програміста я не знала АБСОЛЮТНО нічого) навчання давалося не легко,часто опускалися руки та хотілося кинути навчання. Програма ІТ-Академії не розрахована на новачків типу мене, систематизації не було. Тому більшість часу приділяла самостійному вивченні. Викладачі-практики часто давали корисні поради. Особливу подяку хочу висловити викладачам англійської мови - Аллі Бобрук та Олесі Бойван, які є не тільки професіоналами, але й просто щирими та позитивними людьми) також повезло з одногрупниками - з вами навчання проходило веселіше)  

Щоб отримати роботу, прийшлось пройти не мало співбесід, після яких приходить розуміння, що ще багато чого треба підтягнути, набратися досвіду та впевненості. Зараз працюю з чудовим колективом, в затишному офісі і ловлю себе на думці, що прокинувшись зранку, я дійсно розумію, що займаюсь тим, що подобається.

Що хотілося б сказати тим, хто думає про вибір навчального закладу - спочатку вирішіть, чи справді ви готові тратити весь вільний час та енергію на навчання, готові до недоспаних ночей і до розуміння того, що в якийсь період ви зрозумієте, що це, можливо, не ваше. 

І можу з упевненістю сказати, що Вінницька ІТ-Академії серед існуючих у Вінниці є кращою (є навчальні заклади, які обіцяють за 3 міс. навчання стати крутим розробником - я думаю, ви розумієте,про що я)))

 

Ігор Ващук

Software Test Engineer, Onseo

Випуск: 13 липня 2018 року, Диплом

Курс закінчив: Manual QA

До вступу в IT-Academy навчався в Європейському Університеті за спеціальністю Менеджер Економіст потім довгий час працював у сфері громадського харчування на різних посадах. В один прекрасний момент захотілось щось змінити у своєму житті. Мій вибір зупинився на IT-сфері через те, що в ІТ потрібно завжди бути в тренді і постійно покращувати свої навички. Про IT-Academy чув давно вирішив навчатись саме тут, але вагався, яку спеціалізацію обрати. Під час візиту в IT-Academy мені запропонували приєднатися до групи QA, після одного тижня навчання, я зрозумів, що хочу стати QA спеціалістом. Навчання в IT-Academy було цікавим, важким і веселим, багато нової інформації, яка подавалась викладачами у різній формі для кращого розуміння. Дуже великим плюсом є робота на проектах IT-Academy на яких є можливість застосовувати теоретичні знання. За час навчання здобув великий досвід з тестування системного забезпечення який застосовують у роботі, набув нових навичок, а також покращив старі. В даний момент працюю QA в одній компанії нашого міста. Щиро дякую всім викладачам IT-Academy за великий досвід що отримав за час навчання і який допоміг мені отримати роботу тестувальником.

 

Олег Кравець

Java Developer

Випуск: 22 червня 2019 року, Диплом

Курс закінчила: Програміст (Java)

До ІТ-Академії займався торгівлею, але завжди було цікаво, як саме працюють комп'ютери/програми/інтернет сайти. Про Вінницьку ІТ-Академію дізнався від друга, який успішно її закінчив. Це перший заклад, де я спробував себе в ролі розробника. І мені сподобалось )

Спочатку ми вивчали програмування на мові С, яке дало базові знання для вивчення в подальшому інших мов. Коли ми перейшли на вивчення різних напрямків програмування, я обрав для себе мову, яка була С-подібною, і це була Java. У нас склалась чудова команда, яка працювала на реальних проектах, під керівництвом досвідченого розробника Олександра Федоренка. Це багато годин в IT-Академії, постійна комунікація з учасниками нашої команди, недоспані ночі. Особливо сподобалось приймати участь у Всеукраїнському Хакатоні. Усім нашим Java-складом студентів і, до речі, посіли 3 місце ;) 

В сфері навчання програмуванню ІТ-Академія - найкращий варіант: тут цікаве навчання, класні командні проекти, викладачі професіонали, головне не забувати робити поставлені задачі\практику(по всім предметам!), і все вдасться. 

 

Юрій Горчук 

Senior NodeJs Developer, Uplandme

Випуск: 13 січня 2019 року, Диплом

Курс закінчив: Інтернет-програміст (Full Stack, РНР)

Всім привіт. Якщо ви це читаєте, значить у Вас  виникла думка піти в сферу ІТ та ви вирішили вибрати ІТ академію, як найуспішніший шлях. Спішу Вас розчарувати, легко не буде ніколи. Щоб потрапити в ІТ-сферу вам доведеться освоїти не малу кількість технологій та англійську, бо без неї ніяк. Перед тим як йти в ІТ-Академію задайте собі запитання: "А чи справді мені це потрібно?". ІТ-Академія гарантує Вам успішне працевлаштування лишу у тому випадку, якщо Ви її закінчите, а це не легко. Перш за все, я хочу розповісти про плюси і мінуси, а вирішуйте самі.

Плюси:

 + доступ до актуальної інформації;

 + ментори надають хороші методології розробки продуктів;

 + розробка продуктів наближена до реальності;

 + дають хорошу базу й розуміння концепції розробки продуктів з нуля;

 + начитка лекцій проходить цікаво й продуктивно;

 + якщо ментори на проектах бачать Ваш прогрес  й цікавість - дають все більше інформації.

Мінуси:

 - менеджмент самої академії страждає;

 - "підзабивають"  на людей, які нічого не роблять;

 -+  планування програми навчання недосконалі.

Отож, якщо старатися - будете мати роботу і ІТ-Академія допоможе. 

Також, хочу відмітити, уроки англійської вони цікаві, майже, всі викладачі вміють доносити матеріал до студентів. Можуть підняти знання англійської на один а то й на два рівні.

 

Долучайся і ти до мотивованої команди айтішників - випускників Вінницької ІТ-Академії, які створюють якісні ІТ-продукти!

Реєструйся на: офлайн навчання: https://ita.in.ua/   

                          онлайн навчання: https://online.ita.in.ua/   

тел.: 067-431-19-21

І не забуваємо направляти усі свої сили і вільний час на допомогу українським захисникам! Підтримайте ініціативу Вінницької ІТ-Академії допомоги ЗСУ: https://mre.uspih.vn.ua/. Ми постійно виготовляємо патріотичні брендові футболки кошти з яких ідуть на виготовлення спеціальних сухпайків для українських захисників - каталог футболок.

*ВАЖЛИВО - не користуйтесь російськими освітніми сервісами - список доповнюється постійно

Ми у соцмережах: YouTube     Facebook    Instagram     Telegram-канал