7 помилок при виборі професії в ІТ

Ніхто не застрахований від помилок особливо при виборі професії, оскільки важливо щоб робота приносила задоволення, а також достойний дохід. ІТ-сфера за останні роки набуває все більшого попиту, і охочих стати спеціалістом в цій галузі теж більшає. Робота в ІТ має ряд переваг: постійна можливість для саморозвитку, швидкий кар’єрний рух, можливість обрати як роботу в офісі так і віддалено, змога змінювати спеціалізацію, релокейт закордон, чесно і власним інтелектом заробляти пристойні кошти в Україні.

Найтоповіші спеціалізацій в ІТ-сфері: програміст, автоматизований тестувальник, ручний тестувальник, веб-дизайнер, проектний менеджер, бізнес-аналітик, DevOPS.
Отже, як бути людям які “далекі” від ІТ, але мають сильну мотивацію стати професіоналом? Спробуємо розібратися та не допустити найпоширеніших помилок.

Помилка №1. Розпочати старт в ІТ з опанування декількох технологій одночасно.
На просторах інтернету можна віднайти достатню кількість відео в яких вас можуть ознайомити з тим чи іншим стеком технологій. Для початку, це хороший варіант щоб розуміти, які існують мови програмування, фреймворки або інші інструменти для роботи в ІТ. Але навряд чи завдяки таким відео ви зможете інтенсивно опанувати певний стек технологій і одразу гарантовано працевлаштуватися.
Помилка №2. Обирати короткостроковий курс на 2-3 місяці. Звісно, стрімке бажання стати спеціалістом в короткий термін, це добре, але не реально. Головне не дурити себе і розуміти, що за кілька місяців можна освоїти те, що вимагає ІТ-індустрія від початківців. Прогляньте будь-яку вакансію для джуна на сайтах з пошуку роботи - це розкриє очі))
Помилка №3. Обирати спеціалізацію покладаючись тільки на чужу думку. Важливо обрати професію за власним покликом, чужа думка може враховуватися як порада, але необхідно опиратися на власні уподобання щоб з задоволенням займатися справою. Важливо постійно моніторити ІТ-ринок, рекомендації ІТ-шників, які вже тривалий час працюють в індустрії,  вакансії на ринку праці для того щоб сформувати власне бачення. Як казав Стів Джобс: “Не дозволяйте шуму чужих думок заглушити ваш внутрішній голос”.
Помилка №4. Мотивуватися тільки одним аргументом, що всі спеціалісти в ІТ отримують високу заробітну плату.
Займатися інтелектуальною працею - це нелегка справа. Часто у спеціалістів, які розпочали працювати в ІТ керуючись тільки високою заробітною платою виникає вигорання. Спеціалісти, які люблять займатися власною справою набагато рідше зустрічаються з такою проблемою.
Помилка №5. Обирати професію, на яку немає попиту на ринку праці. Важливим критерієм при виборі професії, є її затребуваність на ринку праці. Хорошою ідеєю є промоніторити вакансії саме для початківців, які актуальні на ринку праці.
Помилка №6. Без плану не буде результату. При виборі професії в ІТ важливо мати план якому ти будеш слідувати та розуміти скільки часу ти приділяєш навчанню з викладачами/менторами, самоосвіті - важливо спланувати свій час для того, щоб в найближчому часі побачити результат.
Помилка №7. Не кидати справу на пів шляху. Якщо ти вирішив спробувати себе в ІТ-індустрії, то важливо не кидати справу на півшляху, а впевнено йти до своєї мети. В ІТ зупинка - це відкат назад.

Де навчатись щоб уникнути помилок і гарантовано потрапити в ІТ-сферу?
У Вінницькій ІТ-Академії інтенсивне навчання передбачає вивчення базових знань і всіх інструментів, які важливі для того щоб стати професіоналом з обраної спеціалізації. Значну частину навчання викладачі-практики присвячують практичним заняттям, завдяки яким навчальний процес повністю моделює робочу атмосферу. А друзі-однодумці завжди радо допомагають один одному. Заняття з HR-ми з ІТ-компаній готують майбутніх спеціалістів до успішного проходження співбесіди. Кожен випускник розуміє, що в результаті отримує гарантоване працевлаштування!

Реєструйся:

на офлайн навчання: https://ita.in.ua/    

на онлайн навчання: https://online.ita.in.ua/    

телефонуй: 067-431-19-21