Навчання у Вінницькій ІТ-Академії = робота в ІТ! (Частина ІІ)

Ми продовжуємо публікувати історії успіхів студентів і випускників Вінницької ІТ-Академії - в першому випуску ви вже познайомились з невеликою частиною.

З 2010 року Вінницька ІТ-Академія готує айтішників із супроводом до працевлаштування за п’ятьма основними спеціалізаціями: програмування, автоматизоване тестування, ручне тестування, веб-дизайн (UX/UI), проєктний менеджмент в ІТ.

Високого показника працевлаштованості досягаємо завдяки ефективній методиці організації навчання:

  • підготовка на вимоги ІТ-ринку і, виключно за затребуваними спеціалізаціями для початківців;

  • приблизно 20% теорії і для обдуманного її використання - 80% практики;

  • нічого зайвого - тільки необхідні для початківців знання і навички;

  • викладачі-практики, усі предмети і викладачі в контексті один одного;

  • атмосфера повноцінного занурення у реальні проєкти і мотивуюче середовище;

  • інтенсивні (4-6 днів/тиждень) програми навчання:

Веб-дизайн

Мануальний тестувальник

Проджект-менеджер в ІТ

Автоматизоване тестування

Java-розробник

Frontend-розробник

JavaScript-розробник

Python-розробник та інші

  • вивчення англійської мови протягом усього курсу підготовки (з використанням авторських онлайн-курсів та власної спеціалізованої бібліотеки;

  • спеціалізовані курси: 1) ТІ - підготовка до технічного інтерв’ю, 2) з HR-ами - підготовка до проходження співбесід; 

  • організація стажування в командах (з програмістів, тестувальників, веб-дизайнерів та проджект-менеджерів) на індустріальних проєктах для “прокачки” hard & soft skills кожного до рівня Strong Junior;

  • повна автоматизація організації та супроводу навчання за допомогою CRM-системи - INTITA.

Для відбору на навчання ми розробили спеціальні онлайн-модулі, які потенційні студенти мають пройти до старту навчання:

1. Вступ до програмування;

2. Англійська мова для початківців

3. Елементарна математика

Моніторячи проходження абітурієнтами даних онлайн модулів (швидкість, логіка виконання завдань тощо), робимо висновки про їх готовність до інтенсивного навчання (мотивація, базова підготовка, тайм-менеджмент тощо).

Для закріплення, поглиблення знань та навичок, які студент здобуває після кожного модулю передбачено практичне та домашнє завдання з подальшою його перевіркою та зворотнім зв’язком від викладача.

Інтенсивність навчання студента складає 4-6 разів на тиждень. Саме такий темп, на нашу думку, дає можливість студенту закріплювати здобуті навички з більшою ефективністю.

Робота на проєктах передбачає регулярні мітинги з ментором прєкту по 2 години кожна і самостійна робота студента над проєктом - 2 години щодня, 5 днів на тиждень.

Під час занять кожен студент має змогу взаємодіяти з викладачем, а також звернутись за консультацією в позаурочний час.
Протягом роботи над проектами - мітинги з ментором проєкту тричі на тиждень.

Англійська мова вивчається протягом усього курсу навчання і передбачає регулярне щоденні заняття - 2 рази на тиждень в супроводі викладача, в інші дні тижня самостійне проходження онлайн-модулів на платформі. Комунікація на командному проєкті та документація по проєкту ведуться англійською мовою.

Організація навчання протягом усього періоду максимально наближена до організації робочих процесів в ІТ-індустрії і основний акцент на виконання проєктів і роботу в команді  (з програмістів, тестувальників, веб-дизайнерів та проджект-менеджерів).

Викладачі-практики з багаторічним досвідом допоможуть систематизувати знання, а практика на реальних проєктах закріпить результат від отриманої теорії. Протягом навчального періоду ви отримаєте повний комплекс знань та навичок, необхідних для отримання своєї першої роботи в ІТ-індустрії.

Вивчення англійської мови входить у вартість курсу.

Студенти і випускники Вінницької ІТ-Академії про те, чому і кому варто навчатись в ІТА , або ні…:


Юрій Бондар

Middle Web Developer, RIA.com

Випуск: 04 травня 2020 року, Диплом

Курс закінчив: Інтернет-програміст (Frontend, Java Script)

До вступу в ІТ-Академію я працював 3.5 роки експертом-оцінювачем в ломбарді. Перший час звикав, були моменти, коли думав, що мені це навіть подобається, але все ж зрозумів, що немає ніякого розвитку і це точно не те, чому я хочу присвячувати свій час. Орієнтовно за пів року до звільнення я думав чим хочу і буду займатись, розглядав тоді два варіанти, перший — їхати на роботу за кордон, другий — «вайти в IT», як зараз полюбляють говорити. Я обрав другий варіант, так як давно хотів пізнати «магію» програмування і знав, що це сфера в якій можна і потрібно розвиватись.

Оскільки я хотів за відносно короткий час оволодіти необхідними навиками та чим скоріше отримати роботу, до вибору навчального закладу підійшов доволі серйозно. Шукав в інтернеті, радився з друзями та знайомими. Знаходив різні «no name» курси, також більш відомі з назвою, але які мали не дуже позитивні відгуки. Потім зустрів колегу з ломбарду (Саша Пінчук), який звільнився раніше, він розповів, що навчався в ІТ-Академії на тестувальника та через 6 місяців навчання влаштувався успішно на роботу. Пізніше я дізнався, що на той момент в ІТА навчався ще один мій колега (Денис Дзюбенко), тільки він обрав напрям програмування і також влаштувався на роботу ще до кінця навчання. Для мене дані аргументи були вагомими, тому я обрав ІТ-Академію.

Що стосується самого навчального процесу, мені подобалось, що не було зайвих предметів, так як в університеті, це дозволяло концентрувати увагу конкретно на тому, що дійсно необхідно. Спасибі Юрію Мітюшкіну та Владимир Гринченко, які надали нам основи та розуміння програмування, буквально розкладали все по комірочках пам`яті. На той момент, здавалось що „Ci“ можна було вивчати на пару місяців менше, але з іншої сторони — у нас пішло би більше часу на вивчення пропущених моментів із обраною мовою програмування. Звісно не можу оминути процес вивчення англійської мови, яка є не менш важливою, ніж мова програмування. «Thank so much» Alla Bobruk, Vita Arseniuk, Олеся Бойван, Diana Mankevich за цікаві та продуктивні заняття, за те що розуміли нашу «чисту» англійську та допомагали покращити її рівень. Спасибі Oleksii Tiurenkov за пояснення різних незрозумілих і здавалось би складних речей на простих життєвих прикладах, за патерни не тільки в програмуванні, а і в роботі команди та робочому процесі загалом. Дякую Alexandr Panchenko за «інтенсивчики», вирішення мердж конфліктів, поради щодо того, щоб розписувати задачі просто на аркуші (дійсно іноді допомагає); Евгений Долгий за те, що з позитивом сприймав не завжди розумні, іноді туповаті питання, старався навчити працювати з гітом; Віталій Гавриш (Виталий Гаврыш) за різноматні маніпуляції із запитами до БД, без яких зараз практично нічого не можна зробити. Спасибі менеджерам Трохимчук Ольга та Julia Shevchenko, завжди на позитиві та по-дружньому готові відповісти на питання та допомогти; Игорь Баранюк та Oleg Rostov, що допомагали «творити» на PHP / Laravel, іноді сиділи до вечора.

Після вибору основної мови програмування, а це був JavaScript, шукати роботу я ще не поспішав, оскільки розумів, що знаю дуже мало і був невпевнений, але приглядав курси від ІТ-компаній. Хоч і бекенд був мені ближче до душі, я вирішив спробувати зовнішні курси від еPam по JS Frontend. Вдячний Милослава Черний за те, що допомогла скласти та оформити резюме. Я пройшов тест на рівень англійської, тестування по JS, співбесіду на англійській мові та почав відвідувати курси. Потім одного вечора отримав повідомлення від HR-менеджера RIA із пропозицієї пройти співбесіду. Для мене це було так неочікувано, що я навіть не уточнив деталі по вакансії та мові програмування. Пройшовши співбесіду, отримав тестове завдання та відправив згідно дедлайну. Через два тижні отримав пропозицію роботи в компанії, як back-end розробник. Отже, до кінця навчання залишалось 4.5 місяці, а я вже отримав реальний офер.

Вдячний Boris Mohyla та Max Zhuk, реально класні ментори, за те, що навчили основам та тонкощам JS/NodeJS, формування структури проекту та допомагали в тупикових ситуаціях, адже працюю я зараз в основному із нодою та потрібно орієнтуватись в багатьох проектах. Спасибі Roman Melnyk, що порекомендував мене, як кандидата на дану вакансію.

Може виникнути питання, чому я не вивчив сам якусь мову програмування? Пробував, читав, навіть код писав. Перший раз дійшов до «Hello, world!» на пайтоні, другий раз трохи далі, написав простий калькулятор і конвертер на С++, на цьому моє програмування закінчилось. Не вистачало напевно самодисципліни, спрямованості по чомусь конкретному, не було того, хто міг підказати чи направити. В ІТ-Академії я визначився в якому напрямку хочу працювати і були люди, які могли допомогти з практичного досвіду, а не просто прочитавши теорію з гугла.

Зараз я працюю в команді «Перевірені авто». На даний момент мої завдання пов`язані переважно із серверною частиною для мобільного додатку, але цим не обмежуються, актуалізація АРІ (переведення з PHP на ноду), написання документації по вже наявному та новому функціоналу, розробка проксі-серверу на apollo-graphql для додатку.

Робота розробника подобається тим, що із літер, цифр, символів можна зробити щось працююче, потрібне і корисне, це якщо висловлюватись просто. Взагалі отримую певне задоволення при вирішенні тієї чи іншої задачі. Коли реально треба продумати алгоритм для вирішення. Також не менш важливим є те, що при наявності хорошого ноута та інтернету ви можете працювати будь-де.

Порада для тих, хто в пошуку місця, де з вас «зроблять айтішніка»: якщо вважаєте, що оплатили курс, пройшов термін по договору і вас зобов`язані за цей період навчити, то це працює не так. Як мінімум від вас потрібне бажання вчити, писати код, робити помилки та шукати рішення для їх виправлення. Якщо вже почали входити в ІТ, то будьте ласкаві, приділяйте цьому час не тільки на заняттях, а й дома. Щодо того, що прийдеться розбирати (хоч і поверхнево) декілька мов програмування, можливо це буде плутати, дуже мало запам`ятається, але прийде час і вам прийдеться переключитись на іншу мову, навіть якщо не повноцінно, але прочитати і зрозуміти чужий код буде необхідно.

Олексій Шевчук

Full-stack Web Developer, Rubycon, LLC

Випуск: 18 вересня 2019 року, Диплом

Курс закінчив: Інтернет-програміст (Full Stack, РНР)

Навчання у Вінницькій ІТ-Академії виявилось нелегкою, проте захоплюючою пригодою, що змінила моє життя, допомогла опанувати омріяну спеціальність та роботу в галузі.

Вибір курсів

До вибору курсів я підійшов серйозно. Протягом 4 місяців “пролопатив” усі наявні онлайн пропозиції на ринку освітніх  ІТ-курсів України, збирав відгуки, як у соцмережах, так і  від знайомих, знайомих знайомих чи узагалі незнайомих людей, серед тих, хто вже працював в індустрії, був випускником курсів чи мав досвід працевлаштування після закінчення подібних курсів. Спілкувався з менеджерами курсів - усі вони обіцяли “велику, солодку конхфету”! За 3-4 місяці з мене обіцяли зробити впевненого джуна, реакт-розробника, html-програміста і тд.

Чому зупинив свій вибір на Вінницькій ІТ-Академії? 

По-перше - рекомендації знайомих.

По-друге під час презентації курсу Роман Олександрович руйнував усі стереотипи про навчання на ІТ-курсах, що встигли у мене сформуватись за місяці вибору курсів. Роман одразу почав з головного, структуровано розкладаючи “усе по поличкам“, без продаючих фразочок та фішечок, без золотих гір, повернув з небес до реальності. 

За кілька хвилин презентації стало зрозуміло: 

 ⁃ чому важливо програмісту мати математичний бекграунд, 

 ⁃ що до кінця навчання доходять 20% студентів з набору (регулярне відсіювання), 

 ⁃ 80% студентів, що успішно завершили навчання, влаштовуються на роботу,

 ⁃ приділяти навчанню прийдеться більше часу ніж мені здавалось.

Процес навчання 

Перших півроку навчаня для мене були дуже важкими. Все тому, що досвід попердніх освіт (школи та університетів) мені не те що не допомагав, але подекуди він просто заважав.

Навчання в ІТ-Академії це шлях, на якому ти маєш можливість змінитись. Результат цілком залежить від тебе самого, твоєї мотивації, організованості, дисциплінованості і т.д. Ці слова я чув майже з перших днів навчання. Здобуття знань - суто індивідуальний процес.

ІТ-Академія надає доступ до практиків, спеціалістів з ринку, які готові ділитись своїми знаннями, досвідом та часом. Це люди, у яких можна отримати аналіз власних помилок та напрямок правильного вирішення задачі. Бери стільки знань, скільки зможеш забрати.

Вам не слід витрачати свій час на навчання в ІТ-Академії якщо Ви:

 ⁃ гадаєте, що просто заплативши за навчання Вас гарантовано влаштують на роботу

 ⁃ не готові приділяти достатньо часу навчанню ( >= 4-6 годин щодня ) 

 ⁃ вважаєте, що знання в голову Вам хтось повинен вкласти

 ⁃ cподіваєтесь, що присутності на парах достатньо аби оволодіти спеціальністю

 ⁃ краще викладачів знаєте як треба, має бути, оскільки навчаючись в школі чи університеті Ви звикли до іншого

 ⁃ недисципліновані, безвідповідальні, неорганізовані

 ⁃ не маєте відповіді на запитання: Чого хочете? Як досягатимете бажаного?

Усім іншим, хто наважився здобути спеціальність в стінах ІТ-Академії, зичу успіхів у досягнені поставлених цілей!

Особлива подяка та шана:

Мельнику Роману, Тюренкову Олексію, Панченку Олександру, Могилі Борису, Жуку Максиму, Мітюшкіну Юрію,  Штадлеру Андрію, Гавришу Віталію, Черній Мілі, Долгію Євгену, Бобрук Аллі, Манкевич Діані, Бойван Олесі, Арсенюк Віталії, Трохимчук Ользі, Шевченко Юлії, Герман Олександрі, Ростову Олегу.

Юлія Смірнова

Web Developer, Aura Sofware Company

Випуск: 01 березня 2020 року, Диплом

Курс закінчила: Інтернет-програміст (Frontend, Java Script)

Начать свой отзыв хочу со слов благодарности. Спасибо Вите, Алле, Диане и Милославе за уроки английского, благодаря вам сейчас у меня уверенный А2, а ведь когда я пришла к Алле на собеседование, перед стартом занятий, я разговаривала с ней на русском, а не на английском. ☺️

Так же хочу сказать спасибо Юрию Митюшкину за ту базу в программировании, которую он нам дал и за доступную подачу материала, ведь в программировании, как и в английском я была абсолютным нулём, а также за то что он задерживался с нами после пар, помогал в решении задач. Спасибо Алексею Тюренкову, на Ваших лекциях всегда было интересно и весело. Так же спасибо нашим менторам и наставника за помощь в написании проектов и спасибо всем остальным преподавателям за отличную базу знаний. Отдельно хочу поблагодарить менеджеров Юлю и Олю, с вами всегда приятно поговорить и чай у вас вкусный.☺️ И спасибо Роману Александровичу за помощь и поддержку в поисках первой работы.

Ещё хочу поблагодарить своих одногруппников. Рада знакомству с каждым из вас.

Будущим студентам я бы посоветовала следующее: быстрее адаптироваться к процессу обучения в ІТ-Академии. Тут не так как в универе, нет четких лекций и семинаров. Расчет больше на самообразование, а преподаватели больше направляют, помогают разобраться в непонятных вопросах. Базы данных - это не факультативный предмет, как я подумала в свое время. Это супер важно для разработчика. Как жаль, что это я поняла только устроившись на работу. Ну и английский язык, тут думаю, объяснять не нужно.

Подводя итоги, IT-Академия дает хорошую базу, которой достаточно для входа в IT-сферу, а также это отличное соотношение цены/качества и сроков обучения. ☺️

Дмитро Бубновський

Software Engineer, AMC Bridge

Випуск: 03 червня 2017 року, Диплом

Курс закінчив: Програміст (C#)

До навчання у Вінницькій ІТ-Академії, я взагалі не пробував програмувати. Піти навчатись спонукало те, що робота не дуже подобалась і не оплачувалась нормально. Хоча була досить цікава і пов'язана з програмуванням. Але вона була пов'язана тільки тому, що я на фірмі сам навчився

Загалом в навчанні все сподобалось, крім того що мені треба було їхати на інший край міста)

Щоб себе мотивувати я заплатив всю суму за навчання одразу і чітко вирішив довчитись. Який кращий стимул може бути, щоб покинути навчання? Звісно були моменти, коли було просто взагалі нічого не зрозуміло, пропустив пару занять через хворобу і після неї два тижні ходив з думкою “що тут взагалі відбувається?”. І такі моменти були у всіх, але хто платив кожного місяця здавались, бо виникає відчуття, що гроші витрачаються в пусту. А коли в мене вони вже були витрачені ну то продовжуючи навчання я нічого не втрачаю. І нерозуміння того що відбувається це тільки питання часу. З часом сам починаєш розуміти все і звикаєш до всього що відбувається. Вивчити все просто не можливо, навіть з 3 роками досвіду я не знаю 70% того з чим я працю, але я знаю, що воно існує і мені часто вистачає хвилин 15, щоб розібратись в чомусь новому. Це просто питання досвіду.

Роботу знайшов фактично на половині курсу я пройшов співбесіду на стажування у компанію і диплом забрав вже по факту підписання контракту. А дизайнера так і не забрав) Бо так і не доробив проект по дизайну) Працював в EPAM  1рік > Delphi 0,5року > Freelance до тепер. Запропонували роботу віддалено так плавно перейшов повністю у фріланс. Зрозумів, що мені це більше підходить. Люблю вирішувати проблеми не встаючи з крісла) Зараз найкращий в роботі для мене .Net Core + React. Всі проекти до того можна було просто спитись)

Раджу всім, хто ще не визначився, дома працювати багато самому. На навчання приходити тільки, якщо вдома щось не вийшло)) Бо якщо немає питань то немає прогресу) А на пари треба ходити всі, тому треба працювати вдома до тієї пори поки, щось не вийде) Часом до ночі) або до ранку, щоб прийти на пару і мати питання) Англійська, обов'язково. Відео на ютубі в оригіналі, шукаєте що цікаво і дивитесь.

Павло Шалагай

Senior DevOps, DASH Financial Technologies

Випуск: 03 червня 2017 року, Диплом

Курс закінчив: Програміст (C#)

Ура, я добрался до отзыва о IT-Academy Vinnytsia в которой учился.

Думаю сидя дома вторую неделю в карантине и понимая что сидеть ещё долго ты дорогой читатель уже осознал окончательно что пора что то в своей жизни поменять.

О том почему стоит учиться в ІТ-Академии написали многие выпускники, я же напишу почему не стоит!

И так.

1) Если для тебя академия по сути это политех но только в профиль, где ты заплатил за обучение а значит тебе плевать на всё. Потому что можно просиживать штаны на парах а потом в конце года занести пакет и всё хорошо. Где в конце обучения занёс какое то количество $ и тебе дали диплом? - нет, тебе сюда нельзя.

Может тебе крупно как то повезёт и тебе (я даже не представляю как) дадут диплом за деньги то я тебя расстрою. Такой диплом можно пустить только на медиаторы. IT это сфера бизнеса как раз образца развитых стран. Можно сказать мост из нашего прошлого века в новый цивилизованный. Тут всем плевать сколько у тебя крутых дипломов если ты не можешь делать свою работу, и делать её качественно. И никакой папаня депутат тебе не поможет.

2) Если ты заражен вирусом “мне все должны” это академия для тебя плоха.

Ты же хочешь чтобы тебя обучали опытные программисты? У которых годы опыта позади. И ты хочешь выучиться на профессию в которой можно зарабатывать по несколько тысяч долларов в месяц. Так вот, если тебе лень учиться, ты хочешь чтобы за тобой бегал каждый преподаватель потому что “я же заплатил за обучение”, нед дорогой. Преподаватели которые зарабатывают на своей основной работе несколько тысяч долларов в месяц не будут за тобой бегать. И заплатил ты не так уж и много. Твоё годовое обучение отобьется за пару месяцев. А в перспективе через пару лет ты сможешь зарабатывать столько что твоё обучение отобьется за 1-2 рабочих недели.

3) Если у тебя в день всего 1-2 часа свободного времени - тебе нельзя идти учиться в академию. Потому что первые пару месяцев ещё как то можно “походить на пары и послушать”, то дальше без постоянной ежедневной практики твоё обучение закончится ничем. Прости прими как должное что кроме времени на парах тебе ещё нужно будет 3-6 часов каждый день дома вкалывать.

В этой академии тебя не будут гладить по головке, ходить вокруг тебя и упрашивать, не будут продавать диплом потому что ты спалишься на первой же работе, а академия из-за тебя потеряет репутацию. Тут не получится халявить. Здесь всё серьёзно!

Но если всё описанное выше тебе не подходит - эта академия очень плоха для тебя. Ужасная, плохая и не подходящая академия. Не трать на это время.

Но поверь мне мой дорогой читатель оно того стОит. И если ты всё таки решился, то не бойся. Тебе тут всегда помогут, тут прекрасные преподаватели, отличный курс, шикарный старт. Но только если ты сам этого захочешь и будешь для этого прилагать все усилия.

Вперёд!

Андрій Штадлер

Senior Software Engineer, Upwork core

Випуск: 01 березня 2020 року, Диплом

Курс закінчив: Інтернет-програміст (Frontend, Java Script)

Сейчас я работаю в компании Upwork, ранее EPAM, ранее работал backend & frontend developer на фирме Aura (http://aura.vn.ua/). До ІТ-Академии учился, а потом работал в налоговой. ІТ-Академию выбрал потому, что ищут работу после окончания. Ну и срок обучения малый. Но если выбирать из этих пунктов, то это, конечно, то, что ищут работу. В обучении нравилось отношение к студентам. Но программу лично я немного изменил бы. 

Работу мне предложили еще во время учебы в Винницкой ІТ-Академии. Нашел ее перед тем, как должен был быть выпуск. Это радует и очень понравилось.

Ірина Пфейфер

iOS Developer, EPAM Systems

Випуск: 18 вересня 2019 року, Диплом

Курс закінчила: Mobile Development (iOS_Swift)

Сподобалось, що у Вінницькій ІТ-Академії комплексний підхід до навчання, а не навчання мові програмування x.y.z. Є вища математика, комп‘ютерні мережі, вивчення базових алгоритмів та структур даних на базі процедурної мови «С». Була можливість працювати разом з іншими студентами на проектах, з дизайнерами і тестувальниками, що максимально близько відтворює реалії того, як відбувається розробка на справжніх проектах, на які я мала нагоду потрапити пізніше, пройшовши стажування і отримавши роботу у чудовій компанії. Уважні викладачі, все доступно пояснюють і завжди раді відповісти на питання. Англійська теж на високому рівні. Були нюанси з розкладом, не все ідеально, але ІТ-Академія дає все, що потрібно, щоб отримати роботу. Треба багато працювати самостійно, тут без варіантів. Бажаю всім успіху!

Долучайся і ти до мотивованої команди айтішників - випускників Вінницької ІТ-Академії, які створюють якісні ІТ-продукти!

Реєструйся на: офлайн навчання: https://ita.in.ua/   

                          онлайн навчання: https://online.ita.in.ua/   

тел.: 067-431-19-21

І не забуваємо направляти усі свої сили і вільний час на допомогу українським захисникам! Підтримайте ініціативу Вінницької ІТ-Академії допомоги ЗСУ: https://mre.uspih.vn.ua/. Ми постійно виготовляємо патріотичні брендові футболки кошти з яких ідуть на виготовлення спеціальних сухпайків для українських захисників - каталог футболок.

*ВАЖЛИВО - не користуйтесь російськими освітніми сервісами - список доповнюється постійно

Ми у соцмережах: YouTube     Facebook    Instagram     Telegram-канал