Навчання у Вінницькій ІТ-Академії = робота в ІТ! (Частина ІІI)

Ми продовжуємо публікувати історії успіхів студентів і випускників Вінницької ІТ-Академії - в першому та другому випуску ви вже познайомились з невеликою частиною.

З 2010 року Вінницька ІТ-Академія готує айтішників із супроводом до працевлаштування за п’ятьма основними спеціалізаціями: програмування, автоматизоване тестування, ручне тестування, веб-дизайн (UX/UI), проєктний менеджмент в ІТ.

Високого показника працевлаштованості досягаємо завдяки ефективній методиці організації навчання:

  • підготовка на вимоги ІТ-ринку і, виключно за затребуваними спеціалізаціями для початківців;

  • приблизно 20% теорії і для обдуманного її використання - 80% практики;

  • нічого зайвого - тільки необхідні для початківців знання і навички;

  • викладачі-практики, усі предмети і викладачі в контексті один одного;

  • атмосфера повноцінного занурення у реальні проєкти і мотивуюче середовище;

  • інтенсивні (4-6 днів/тиждень) програми навчання:

Веб-дизайн

Мануальний тестувальник

Проджект-менеджер в ІТ

Автоматизоване тестування

Java-розробник

Frontend-розробник

JavaScript-розробник

Python-розробник та інші

  • вивчення англійської мови протягом усього курсу підготовки (з використанням авторських онлайн-курсів та власної спеціалізованої бібліотеки;

  • спеціалізовані курси: 1) ТІ - підготовка до технічного інтерв’ю, 2) з HR-ами - підготовка до проходження співбесід; 

  • організація стажування в командах (з програмістів, тестувальників, веб-дизайнерів та проджект-менеджерів) на індустріальних проєктах для “прокачки” hard & soft skills кожного до рівня Strong Junior;

  • повна автоматизація організації та супроводу навчання за допомогою CRM-системи - INTITA.

Для відбору на навчання ми розробили спеціальні онлайн-модулі, які потенційні студенти мають пройти до старту навчання:

1. Вступ до програмування;

2. Англійська мова для початківців

3. Елементарна математика

Моніторячи проходження абітурієнтами даних онлайн модулів (швидкість, логіка виконання завдань тощо), робимо висновки про їх готовність до інтенсивного навчання (мотивація, базова підготовка, тайм-менеджмент тощо).

Для закріплення, поглиблення знань та навичок, які студент здобуває після кожного модулю передбачено практичне та домашнє завдання з подальшою його перевіркою та зворотнім зв’язком від викладача.

Інтенсивність навчання студента складає 4-6 разів на тиждень. Саме такий темп, на нашу думку, дає можливість студенту закріплювати здобуті навички з більшою ефективністю.

Робота на проєктах передбачає регулярні мітинги з ментором прєкту по 2 години кожна і самостійна робота студента над проєктом - 2 години щодня, 5 днів на тиждень.

Під час занять кожен студент має змогу взаємодіяти з викладачем, а також звернутись за консультацією в позаурочний час.
Протягом роботи над проектами - мітинги з ментором проєкту тричі на тиждень.

Англійська мова вивчається протягом усього курсу навчання і передбачає регулярне щоденні заняття - 2 рази на тиждень в супроводі викладача, в інші дні тижня самостійне проходження онлайн-модулів на платформі. Комунікація на командному проєкті та документація по проєкту ведуться англійською мовою.

Організація навчання протягом усього періоду максимально наближена до організації робочих процесів в ІТ-індустрії і основний акцент на виконання проєктів і роботу в команді  (з програмістів, тестувальників, веб-дизайнерів та проджект-менеджерів).

Викладачі-практики з багаторічним досвідом допоможуть систематизувати знання, а практика на реальних проєктах закріпить результат від отриманої теорії. Протягом навчального періоду ви отримаєте повний комплекс знань та навичок, необхідних для отримання своєї першої роботи в ІТ-індустрії.

Вивчення англійської мови входить у вартість курсу.

Студенти і випускники Вінницької ІТ-Академії про те, чому і кому варто навчатись в ІТА , або ні…:

 

Денис Дзюбенко

Web Developer, RIA.com

Випуск: 09 вересня 2019 року, Диплом

Курс закінчив: Інтернет-програміст (Full Stack, РНР)

Привіт. Про програмування, як вид діяльності, почав задумуватись ще в далекому 2012 році. Вже тоді самостійно починав вивчати по книжках та на веб ресурсах спочатку С++, трохи згодом  PHP. Але довести свої старання до необхідного рівня і як результат працевлаштуватися - мені не вдалось. 

Коли самонавчався, відвідав кілька інтерв'ю, де мені дали зрозуміти, що, крім, самих знань по програмуванню, англійська мова є також не менш важливою. Трохи ще позаймавшись, я, врешті решт просто перегорів так як не бачив результату своїх старань. Було 4 інтерв'ю, які не принесли бажаної роботи)

До рішення знову спробувати стати програмістом я йшов 5 років. Працював в галузях не пов'язаних з програмуванням. Рішення піти вчитись прийшло швидко, так як для себе я зрозумів що потрібна система, систематичність та правильний вектор, які для себе я визначити не міг, бо досвіду “0” і підсказати не було кому. Про Вінницьку IT-Академію чув вже доволі давно, правда, нічого конкретного в плані рекомендацій. Але провчившись в даному закладі ОДНОЗНАЧНО РЕКОМЕНДУЮ його, і зараз на власному прикладі розповім чому. Одразу хочу попередити, що все розказане мною буде виключно мій особистий досвід перебування в ній та свої відчуття. 

ІТ-Академія забезпечує чудовими викладачами-практиками, які охоче діляться своїм досвідом. Вони відкриті до спілкування і готові допомогти дуже часто і в позанавчальні години. Комфортні аудиторії та завжди привітний менеджерський склад ІТ-Академії. Сам процес навчання в мене проходив досить рівно, заняття корисні та цікаві.

Дуже класні викладачі англійської, які зроблять все необхідне щоб ВАЙТИ_В_АЙТІ. Реальне розуміння процесів,  які проходять в програмуванні почало приходити під час роботи на проектах, де є можливість відчути себе розробником і, де є робота в команді. Для себе зрозумів що програмування - це така ж навичка як і, наприклад, робота тим же продавцем чи зварювальником. До того веду, що це все можна навчитись і ці навички здобути реально. Працювати доведеться багато і старанно, причому на протязі всього навчання, звичайно, якщо ви бажаєте досягнути результату. 

Дуже часто доводилось засиджуватись допізна в пошуку рішення над задачами. І вони не завжди приходили швидко і легко. 

Це постійний процес самовдосконалення себе як спеціаліста і постійний пошук кращих рішень написання коду, так як сфера ІТ розвивається дуже стрімко і сьогоднішні рішення через незначний час можуть втратити свою актуальність. Тому потрібно бути готовим до змін і не варто прив'язуватись, наприклад, до якоїсь певної мови програмування. З власного досвіду скажу, що в ІТ-Академії вивчав профільно nodejs, але потрапивши на роботу (мені пощастило з роботою вже після року навчання) півроку програмував на мові elixir. 

Хто не чув - так, є така мова програмування)) І ще було трішки php. І знаєте що? Живий! І навіть іноді посміхаюсь) Звісно, це все жарти.

І по великому рахунку, не дуже принципово на чому писати (1С не рахується:)) - так як це все інструмент для реалізації поставленої задачі.

Якщо кому цікаво чи всі довчились до кінця навчання, то відповім - ні. Десь приблизно 40-50% дійшло до кінця +/-, точно правда не рахував, але десь так. Також хочу додати, що пошук роботи слід починати самостійно - це дозволить підготуватись краще морально до цих всіх процесів і не чекати, що пропозиція з'явиться сама собою. Все починається з рішення, а прийнявши рішення - все стає прогнозованим.

Такий підхід працює для мене. Якщо моя розповідь розвіє чийсь хоч один сумнів, то ту всю пєлєну слів писав не даремно. Зварювальники та продавці, до речі, світу теж потрібні. Всім успіхів в пошуку себе!

 

Іван Андрієнко

Software Engineer, CHI Software

Випуск: 14 Серпня 2016 року, Диплом

Курс закінчив: Інтернет-програміст (Full Stack, РНР)

До поступления в Винницкую IT-Академию работал менеджером по продаже офисного оборудования. Так сложилось, что заинтересовался web-программированием. 

Самостоятельно изучал HTML, CSS, JavaScript. Сделал несколько простых сайтов для своих нужд.

Ради спортивного интереса попробовал пройти интервью в винницких веб-студиях, но первый вопрос был - Tell me about yourself. На тот момент с английским у меня было "никак". 

После этого было очевидно, что для поиска работы нужен English и больше знаний. 

Изучив имеющиеся варианты возможного обучения, лучшей альтернативы, чем IT-Академия я не нашёл. 

В процессе обучения для меня было важно системный подход, ежедневные занятия, помощь преподавателей, набор полученных знаний (HTML, CSS, JS, PHP, базы данных, English). 

Самостоятельно изучить столько материала и получить практических знаний в течении года практически не реально.

Спасибо руководству IT-Академии что дали возможность поработать после окончания обучения на реальном проекте и приобрести первый опыт.

На данный момент работаю frontend разработчиком в EXADEL Ukraine на позиции software engineer.

 

Олександр Кульбіда

ETL Developer, EPAM Systems

Випуск: 24 травня 2017 року, Диплом

Курс закінчив: Інтернет-програміст (Full Stack, РНР)

Мене звати Саша і я випускник Вінницької ІТ-Академії 2017 року.

Завдяки навичкам, які отримав під час навчання, і гарній роботі адміністрації Академії, працюю в ІТ-сфері, як ВІ dev більше 2-ох років.

Роботою цілком задоволений, можна сказати, що знайшов себе) В ІТ-Академії мене не готували до даної спеціальності, але навчили базовим умінням, які уже в свою чергу допомагають значно легше зорієнтуватися в нових тулзах, або освоїти нові мови програмування/середовища. Звісно, під час навчання, ви можете отримати навички на значно вищому рівні, ніж базовий, але в моєму випадку, мені допомогли знайти роботу раніше, ніж я завершив навчання, тому надалі я вдосконалював уже необхідні для теперішнього напрямку скіли.

Головне не боятися і пробувати щось нове і цікаве для себе.

Для абітурієнтів, я порекомендував би не зупинятися лише на напрямку програмування. Так, існує тверження, що розробники отримують найбільше, частково воно вірне, але якщо робиш те що подобається, свої цілі(фінансові/кар'єрні...) значно швидше досягнеш. ІТ - досить широка сфера, в якій майже будь-хто може знайти себе, не лише "програмісти до кісток".

Тому це чудово, що в ІТ-Академії з’явилося досить багато напрямків, які допоможуть розкрити саме ваш потенціал, а не влаштувати на популярну вакансію, яка вам не по душі.

Дякую колективу викладачів та адміністрації IT-Academy за гарну роботу!!!

 

Юлія Кравчук

PHP Web Developer, TapOK

Випуск: 4 березня 2019 року, Диплом

Курс закінчила: Інтернет-програміст (Full Stack, РНР)

Закінчила медичний університет - провізор, потім аграрний - менеджмент. Працювала в аптеці 2 роки. З часом почалась депресія, розуміла, що це не моє. Коли позвонила подруга, яка вирішила кардинально змінити життя і запропонувала спробувати із нею - я без вагань погодилась. Вона обрала сферу ІТ. Ми разом промоніторили всі відгуки про заклади, які навчають айтішників, і обрали Вінницьку ІТ-Академію.

Навчання було цікавим, багато всього нового. Спочатку було все незрозумілим: якісь теги, HTML, голова йшла обертом. Але завжди, які б “тупі запитання” я не задавала - викладачі давали відповідь і допомагали. Завдання були важкими, але я їх робила.  Сподобався курс TI, на якому нас готували до проходження співбесід. Після цього курсу я була морально готова до інтерв’ю з HR-ом. 

Завжди хотіла працювати на back-end, але не було вакансій. Тоді вже хотіла з відчаю йти працювати на front-end. Та викладачі порадила не здаватись і ще побути на проекті та продовжувати навчання. За місяць до випуску, почала відвідувати співбесіди. Я ходила на багато співбесід, майже щодня. Але скрізь потребувався досвід на back-end . Минув місяць і директор Академії Роман Мельник, сказав, що є вакансія на яку я хотіла потрапити. Мені передзвонили, дали тестове завдання, з яким я швидко впоралась. і УРА! Я на роботі своєї мрії ) 

Потрапивши на роботу, навіть почавши працювати на новому фреймворку - все подолала, завдяки тій практиці, яку отримала в ІТ-Академії. База, яку дали під час навчання, допомогла швидко влитись в роботу.

Я уже пів року успішно працюю у Web Port Technology із командою мрії! В мене дійсно крутий колектив) Всім хто прийде навчатись у Вінницьку ІТ-Академію - не халявте і у вас точно все вийде, як ви задумали)

 

Максим Біловус

Software Engineer 

Випуск: 12 червня 2018 року, Диплом

Курс закінчив: Програміст (C#)

Всім привіт. Я випускник Вінницької ІТ-Академії 2018 року.

Сфера інформаційних технологій не для кожного, а особливо програмування. Тут вам знадобиться витримка та велике бажання!

В ІТ-Академії ви можете отримати доступ до знань та спеціалістів (практикуючих програмістів), які з радістю допоможуть вам. Вона допоможе розвинути ваші навики та покаже і пояснить де і як знайти нові знання.

Особисто для мене Вінницька ІТ-Академія відіграла переломну роль в моїй кар’єрі, як програміста. Тут я поліпшив свої знання в програмуванні. Я познайомився з чудовими людьми і ще кращими програмістами.

Якщо ви вирішили стати ІТ спеціалістом – маєте розуміти, що перш за все хотіти маєте саме ВИ. Вам доведеться витрачати багато часу та сил для відшліфовки своїх вмінь та навиків, а ІТ-Академія з радістю вам у цьому допоможе!

Юрій Кузнєцов

Back-end web-developer,  PINPOOLS GmbH · Contract

Випуск:19 січня 2018 року, Диплом

Курс закінчив: Інтернет-програміст (Full Stack, РНР)

Навчався в технікумі та університеті, за спеціальністю радіотехнік. Працював за кордоном. Коли повернувся в Україну, не знав чим зайнятись і вирішив спробувати себе у ІТ. Побачив рекламу Вінницької ІТ-Академії, дізнався, що ще й близько біля мене і вирішив тут навчатись. 

Під час навчання сподобалось працювати із менторами. Завдяки роботі на реальних проектах  не відчував проблем коли прийшов на роботу. Адже іноді потрапляють погано написані проекти, і ти не відчуваєш розгубленості - ти чітко знаєш, що робити. Особлива подяка Олександру Панченко, який терпів усі наші “запитання” і не лише, а запитань має бути завжди багато.

Після навчання пройшов 2 співбесіди, обидві успішно. Далі сам обирав компанію, в якій працюю уже 1,5 роки web-розробником. Робота подобається тим, що часто трапляються цікаві проекти і є можливість працювати віддалено. 

Майбутнім абітурієнтам бажаю мати натхнення та терпіння, тоді у вас все вийде. 

 

Василь Глухенький

DevOPS

Випуск: 19 січня 2018 року, Диплом

Курс закінчив: Програміст (Java)

Колись давно, маючи диплом про вищу освіту і неясні перспективи, я вирішив зв'язати своє життя із програмуванням. Так почалося моє навчання у Вінницькій ІТ-Академії.

Перед початком навчання мав доволі посередні знання про програмування - пробував проходити всякі онлайн курси, але там постійно чогось не вистачало.

Згодом, провчившись деякий час, я зрозумів - мені не вистачало спілкування із такими ж бідолагами, коли ви обговорюєте задачу, яку не можете вирішити, спільними зусиллями допомагаєте один одному віднайти підхід до вирішення.

Отож, коротко про те, що мені дала ІТ-Академія:

- можливість спілкуватись і обмінюватися інформацією (це дуже важливо, особливо на початковому етапі - ви не один)

- англійська, ні, АНГЛІЙСЬКА (вона тут шикарна. Просто робіть всі завдання, якщо по розробці не дотягуєте - англійська вас врятує.

п.с. як можна раніше починайте відвідувати speaking club (спитайте у викладача))

- алгоритмічне мислення, низькорівневі процеси.

Ти вчиш англійську, освоюєш дзен програмування, щось пробуєш розібрати, питаєш постійно, коли питання є (уяви, що майбутнє світу залежить від того, чи задаси ти питання; тому постійно маючи щось, що не можеш зрозуміти - ПИТАЙ), вчиш англійську, а потім - вчиш англійську - якось так я би порадив вести себе, якщо плануєш винести якийсь багаж із ІТ-Академії.

Долучайся і ти до мотивованої команди айтішників - випускників Вінницької ІТ-Академії, які створюють якісні ІТ-продукти!

Реєструйся на: офлайн навчання: https://ita.in.ua/   

                          онлайн навчання: https://online.ita.in.ua/   

тел.: 067-431-19-21

І не забуваємо направляти усі свої сили і вільний час на допомогу українським захисникам! Підтримайте ініціативу Вінницької ІТ-Академії допомоги ЗСУ: https://mre.uspih.vn.ua/. Ми постійно виготовляємо патріотичні брендові футболки кошти з яких ідуть на виготовлення спеціальних сухпайків для українських захисників - каталог футболок.

*ВАЖЛИВО - не користуйтесь російськими освітніми сервісами - список доповнюється постійно

Ми у соцмережах: YouTube     Facebook    Instagram     Telegram-канал