“Доброго вечора - ми з України!” (питання/відповіді)

За чотири місяці від старту ми спостерігаємо високий інтерес до програми підтримки українських біженців і їх гарантованого працевлаштування в ІТ-індустрії- Доброго вечора - ми з України! Зважаючи на це вирішили зібрати в одному місці відповіді на питання, які найчастіше турбують учасників програми.

1. За якими спеціалізаціями відбувається підготовка? У Вас є Python, Java, Ruby, Swift тощо?

        Так, ми навчаємо усіх спеціалізацій на які є попит.

2. Чи є програми підготовки за обраними напрямками?

3. Які мої перші кроки, що потрібно зробити аби потрапити на проект? 

        Алгоритм дій простий, як для айтішників: 

  1. Відповідати критеріям відбору - біженець, ВПО чи учасник бойових дій проти росії (наявність підтверджуючих довідок не обов'язкова - для нас важливий сам факт, що людина постраждала від війни)

  2. Маючи сильну мотивацію, бажання та час на навчання (не менше 4 годин щодня), зареєструватись на сайті проєкту

  3. Долучитись до ТГ-групи

  4. Зареєструватись на платформі: INTITA, інструкція для реєстрації

  5. Внести свої дані в профілі, щоб для нас було зрозуміло, що ви українка/нець і кому ми надаємо доступи до модулів безкоштовно (ел. пошта, телефон, ПІБ, вік, місто, коротко про себе), інструкція, як редагувати профіль

  6. Скиньте в ТГ-групу електронну пошту за якою реєструвались, щоб отримати доступ до модулів, інструкція, як проходити доступні модулі

4. Як взагалі відбувається відбір? Я отримаю доступ до курсів після проходження обов'язкових модулів?

        Для попереднього відбору на навчання потенційні студенти мають пройти до старту навчання - Підготовчий курс

*Ми рекомендуємо проходити по одному заняттю з кожного модуля щодня.

5. Як дізнатися, що я пройшла/пройшов? Коли будуть відомі результати відбору?

Після проходження трьох вступних модулів потрібно заповнити анкету для відбору на спеціалізації - Увага! Дуже уважно і, якомога, детально все описуйте в Анкеті! По ній і по тому, як кандидат проходив вступні модулі, ми визначаємо відповідність кожного/ї критеріям і готовність інтенсивно навчатись і працювати після навчання за спеціалізаціями по яких готуємо - програмування, веб-дизайн, автоматизоване і ручне тестування та проектний менеджмент.

6. Чи будуть курси безкоштовні? Які вимоги для того, би бути зарахованим на цей курс на безоплатній основі?

Навчання за спеціалізаціями буде безкоштовне для тих, кого відберуть за результатами проходження вступних модулів, даних анкети і співбесіди.

7. Буде тільки навчання чи і працевлаштування теж? Чи є допомога у працевлаштуванні? Які-небудь компанії партнери?

Даний проект передбачає персональний супровід кожного учасника/ці до працевлаштування за спеціальністю по якій навчались і сплата податків в Україні є обов’язковою умовою участі в проєкті!

8. Чи вираховується, що небудь з доходу, на місці працевлаштування? Чого матеріального ви очікуєте від нас?

Ні, такі відрахування не передбачені. Проте кожен учасник програми може надати фінансову допомогу проєкту в будь-який час.

9. Коли розпочнеться навчання? Як часто формуються нові групи?

Навчання перших груп, які відібрали, вже розпочалось - програмування та автоматизоване тестування і веб-дизайн, ручне тестування, проектний менеджмент. Старт нових груп відбувається по мірі їх формування після проходження вступних модулів (див. п. 4). Орієнтовні дати старту спеціалізацій на 2023 рік Програмування та Автоматизоване тестування, Веб-дизайн, Ручне тестування, Проектний менеджмент:

1) 13.03.2023

2) 17.07.2023

3) 30.10.2023

10. Скільки буде тривати навчання? Яка тривалість навчання (мінімум, максимум)? Скільки триває навчання на програмування та на автоматизоване тестування?

Тривалість навчання залежить від спеціалізації і від інтенсивності проходження кожною групою, діапазон термінів по кожній спеціалізації вказані на сайті проєкту.

11. Чи можливо отримати консультацію щодо вибору ІТ-спеціальності? Чи є тест для того щоб зрозуміти яку спеціалізацію обрати?

Ми не рекомендуємо ніяких тестів, оскільки вони не скажуть ким вам краще стати. Керуйтесь загальнодоступною інформацією про те, що представляє собою кожна спеціалізація. Виходьте виключно із своїх бажань та здібностей. Гугліть по максимуму інформацію для початківців. Ми, зі своєї сторони, будуємо навчання так, щоб можна було обрати і розвиватись за спеціалізацією, яка до душі і читайте наші статті.

12. Чи видається сертифікат про закінчення?

Так, як тільки ви здасте дипломний проект, ми видаємо диплом, який свідчить про ваш рівень компетенцій, як спеціаліста - зразок диплому.

13. Чи є куратор групи? Як з ним зв'язуватись? Як контактувати з викладачами коли виникають питання по предметам?

Так, кожна група має свого тренера і викладачів по кожному предмету, комунікація відбувається в окремому чаті групи.

14. Як буде проходити навчання? Заняття будуть відбуватися кожен день тижня? І в суботу протягом всього дня?

Формуються, як онлайн, так і офлайн групи. Інтенсивність навчання студента складає 4-6 разів на тиждень. Саме такий темп, на нашу думку, дає можливість студенту закріплювати здобуті навички з більшою ефективністю. Робота на проєктах передбачає регулярні мітинги з ментором прєкту по 2 години кожна і самостійна робота студента над проєктом - 2 години щодня, 5 днів на тиждень. Разом проєктна навантаженість на студента складає - не менше 16 годин на тиждень. Під час занять кожен студент має змогу взаємодіяти з викладачем, а також звернутись за консультацією в позаурочний час.    Протягом роботи над проектами - мітинги з ментором проєкту тричі на тиждень. Англійська мова вивчається протягом усього курсу навчання і передбачає регулярне щоденні заняття - 2 рази на тиждень в супроводі викладача, в інші дні тижня самостійне проходження онлайн-модулів на платформі. Крім того, комунікація на командному проєкті та документація по проєкту ведуться англійською мовою. Організація навчання протягом усього періоду максимально наближена до організації робочих процесів в ІТ-індустрії і основний акцент на виконання проєктів і роботу в команді  (з програмістів, тестувальників, веб-дизайнерів та проджект-менеджерів).

Викладачі-практики допомагають систематизувати знання, а практика на реальних проєктах закріпить результат від отриманих теоретичних знань. Протягом навчального періоду ви отримаєте повний комплекс навичок, необхідних для отримання своєї першої роботи в ІТ-індустрії. Детальніше про сам процес організації навчання.

15. Якщо будемо вимушені під час тривоги бігти в укриття, то чи можна під'єднуватись до лекції зі смартфону?

Для онлайн-груп зі смартфону можна приєднуватися виключно тільки до занять з англійської мови. Усі інші предмети - за комп’ютером чи ноутбуком.

16. Чи на свята будуть вихідні? Чи передбачені канікули, вихідні дні?

Як правило один день на тиждень вихідний - неділя у всі інші дні навчаємось. Маємо 4 тижні зимових канікул, 1 тиждень весняних канікул та 3 тижні літніх канікул. Але, навіть під час канікул, студенти мають можливість розвиватися та покращувати свої навички. Усе це завдяки онлайн платформі INTITA.com - CRM-система, яку ми використовуємо як спосіб ефективної організації навчання та комунікації студентів, викладачів, адмінперсоналу.

17. Чи є якась система оцінювання?

Оцінок і балів не ставимо. Перехід на кожен наступний етап після здачі робочого проекту.

18. Якщо я не можу бути присутня/ній на занятті, чи є відеозапис онлайн-занять? Треба якось попереджати?

Попереджати в чаті групи про пропуск занять потрібно. Відеозапис занять не практикуємо.

19. Чи ж можливість якось перездати модуль?

Ні, це не обов’язково. Але пройти повторно - можливо.

20. Для чого складати якийсь договір та для нього паспорт, номер ідент. коду?

Така юридична процедура - ми маємо знати кому надаємо послуги.

21. З якими характеристики краще купувати комп’ютер для навчання та подальшій роботі в ІТ?

Якщо на початок навчання ви маєте комп’ютер чи ноутбук, то ми не радимо купувати новий, якщо не маєте, то виходьте із свого бюджету, щоб не брати в кредит. Чи більше оперативної пам’яті і швидкісніший жорсткий диск, тим краще.

22. Дитині ще немає 17 років, чи може вона іти навчатись на дорослий курс?

Ні, не може. Дітей до 17 років ми навчаємо в Школі Хакерів.

23. Які проекти пишуть\писали ваші студенти?

Протягом навчання студенти реалізовують різні проекти від простих кожуальних ігор до складних командних проектів від реальних замовників. Ми створюємо можливості для реалізація власних ідей і стартапів. Створюємо середовище, де народжуються нові ідеї. Більшість із них знаходяться на ГІТу, частина в продакшені - BLOODY MAP, BAYRAKTAR, ROBOTAMOLODI, OLIA’S PHOTO та багато інших.

24. Чим ви відрізняєтесь від інших? Що ви можете сказати про ваших конкурентів?

Наш підхід побудований на прогресивних методиках: викладачі-практики, навчання на проектах, немає зайвих предметів, менше 20% теорії - все решта практика, бонусна англійська мова, мотивоване середовище, яке формують мотивовані студенти, бо прийшли за результатом. Інтенсивне навчання - нічого зайвого, виключно те, що потрібно для отримання першої роботи. Лише за рік/півтора - навчаємо сучасних айтішних професій із гарантованим працевлаштуванням. Постійно змінюємо та покращуємо програму підготовки, відповідно до вимог ринку. І, як результат - гарантоване працевлаштування. Крім нас, ніхто поки що не може гарантувати працевлаштування.

25. Чи передбачається у вашому навчанні платна частина?

Так у нас є навчання на комерційній основі - ціни.

Запрошуємо усіх небайдужх, ініціативних, хто має компетенції або хоче допомогти проєкту, як партнер, бізнес, викладач чи ментор долучайтесь до нашої ініціативи. Кожна, навіть найменша, підтримка зробить Україну сильнішою та наблизить нас до перемоги!

 

*ВАЖЛИВО - не користуватись російськими освітніми сервісами - список доповнюється постійно.

І не забуваємо направляти усі свої сили і вільний час на допомогу українським захисникам!

Ми у соцмережах: YouTube     Facebook     Instagram    Telegram-канал   Slack-спільнота

 

Якщо у вас виникли побажання чи питання про те, як ви можете долучитись, будь ласка, зв’яжіться з нами:

тел. +38-067-431-19-21

еmail: robotamolodi@gmail.com

Щоб підтримати нашу благородну справу, будь ласка, відвідайте сторінку: 

Молодіжного центру працевлаштування