Війна в ІТ-освіті. WarMap

Війна зачепила усіх і освіту також не обійшла...

У Вінницькій ІТ-Академії (ІТА) це відобразилось на організації навчання - на тому, які проекти роблять студенти. Думки про те, як перемогти російського ворога не покидають ні на хвилину студентів і викладачів. Усі мріють про якомога швидку перемогу і можливість жити повним життям.

Знайомтесь з одним із курсових проектів - Warmap, який розробила команда студентів із програмістів, тестувальників, веб-дизайнерів та проджект-менеджерів ІТ-Академії після 4-х місяців навчання.

Мета проекту - показати користувачу, яка частина площі обраної ним країни була б окупована на конкретний час, якби росія вторглася у його країну та кількість жертв і поранених на поточний момент. На сайті відображається актуальна на поточний час карта України з відміченими червоним кольором окупованими областями та АР Крим. Користувач може вибрати мову навігації (Англійська мова - must have -це інструмент для комунікації та саморозвитку). При виборі країни,вона збільшується і відображається з відміченими червоним кольором площею,яка відповідає площі тимчасово окупованих територій України. В додатковому вікні з’являється інформація про площу і про відсоток або кількість таких країн, які були б окуповані (у випадку, якщо площа обраної країни менша за площу тимчасової окупації).

Надалі команда планує розширити функціонал, щоб користувач даного сервісу міг побачити і усвідомити, яких би втрат зазнала конкретна країна, якби на неї напала держава-терорист - росія. Це втрати не тільки території і людях, а й в освіті, культурі, промисловості тощо.

Саме в такий спосіб - на реальних проектах формується середовище, де студенти знаходять справжніх друзів-однодумців на все життя. Де вмотивовані навчатись студенти отримують реальні навички від готових ділитись власним досвідом викладачів-практиків. Теорія має бути закріплена практикою, тільки так формується адекватне розуміння процесів в ІТ-індустрії. Створюємо можливості для реалізація власних ідей і стартапів. Створюємо середовище, де народжуються нові, креативні і конкурентні ідеї. При цьому обов’язково приділяємо увагу самоосвіті на кожному етапі навчання - навчаємо грамотно і регулярно користуватись ресурсами для самостійного навчання, ефективно планувати свій час.

І, як результат, випускники отримують не тільки диплом, який свідчить виключно про рівень компетенцій спеціаліста, а не про пройдені курси чи вичитані предмети, а й омріяну роботу в ІТ. Наші випускники приходять на свою першу роботу, з вже “прокачаними” на реальних проектах hard & soft skills, чітко розуміючи що таке робота в команді та як здійснюється взаємодія між програмістами, тестувальниками, веб-дизайнерами, проєктними менеджерами, замовниками та іншими, як офлайн, так і онлайн.

Вінницька ІТ-Академія робить усе можливе, щоб сформувати надійний айтішний тил для українських захисників і в квітні запустила для біженців, які постраждали від війни з росією, програму підготовки із супроводом до працевлаштування - Доброго вечора - ми з України.

 

Хочете відчути теж, що таке - Якісна ІТ-освіта? Долучайтесь до мотивованої команди айтішників аби стати одним із випускників Вінницької ІТ-Академії, які формують справжню ІТ-індустрію!

Реєструйтесь на: офлайн навчання: https://ita.in.ua/   

                             онлайн навчання:  https://online.ita.in.ua/   

                             тел.: +38-067-431-19-21

 

І не забуваємо направляти усі свої сили і вільний час на допомогу українським захисникам! Підтримайте ініціативу Вінницької ІТ-Академії допомоги ЗСУ: https://mre.uspih.vn.ua/. Ми постійно виготовляємо патріотичні брендові футболки кошти з яких ідуть на виготовлення спеціальних сухпайків для українських захисників - каталог футболок.

*ВАЖЛИВО - не користуйтесь російськими освітніми сервісами - список доповнюється постійно

Ми у соцмережах:  YouTube         Facebook      Instagram     Telegram-канал