Огляд роботи в ІТ-Сфері. Літо 2023.

Не зважаючи на війну, яка триває вже другий рік, український ІТ-сектор продовжує розвиватися.

У травні можна було спостерігати пожвавлення ринку, проте в червні кількість вакансій поменшала. Хоча активність кандидатів теж зменшилась, їх кількість все ще більша, ніж пропозицій. За останній рік кількість шукачів роботи б’є всі рекорди, що прибавляє роботи рекрутерам.

За статистикою спостерігається зменшення зарплат найоплачуваніших фахівців з досвідом роботи від 3 років і навіть більше. В залежності від локації та рівня розробника ця медіана складає від $100 до $375. Проте, в загальному середня зарплата айтівця в Україні за останній рік не змінилась, навіть зросла на $35. 

На противагу спостерігається зростання кількості вакансій для початківців у сфері ІТ. Хоча ця частка пропозицій все ще залишається найменшою, аналітики передбачають збільшення можливостей працевлаштування для кандидатів без досвіду. На даний час переважають вакансії з затребуваним комерційним досвідом від 1 року, проте тенденція може змінитися і компанії звернуть увагу на перспективних новачків. Шукачам першого комерційного досвіду варто бути готовим до цього.

Також на рівень заробітної плати впливає знання англійської мови. Як відзначають на dou.ua: “Українські розробники поступово прокачують свою англійську мову: продовжує зростати частка тих, хто оцінює свій рівень як Upper Intermediate (44% проти 43% пів року тому). А тих, хто оцінює його як Intermediate чи Pre-Intermediate, стає менше. Фахівці з кращим володінням англійською мовою переважно отримують вищі зарплати. 

Доєднуйся до навчання: https://intita.com/courses

Швидка консультація за тел.: +38-067-431-74-24

*ВАЖЛИВО - не користуватись російськими освітніми сервісами - список доповнюється постійно.

І не забуваємо направляти усі свої сили і вільний час на допомогу українським захисникам!

Ми у соцмережах: YouTube     Facebook     Instagram    Telegram-канал   Slack-спільнота