Віталій Гавриш знає все про бази даних. А що знаєте ви про викладача Вінницької ІТ-Академії?

Що є фундаментом навчального закладу? Якщо Ви хочете мати успішних студентів, то Ваші викладачі мають бути досвідченими та практикуючими спеціалістами. Наш колектив - це дружня родина талановитих і креативних людей, які не тільки володіють глибокими знаннями у своїх галузях, а й готові передати ці знання своїм студентам. Наші студенти отримують максимум знань та можливостей для успішного розвитку у своїй професії.

 

Ми xочемо Вас поближче познайомити з нашою командою. І почнемо зі знайомства з Віталієм Гавришем - директором ТОВ «Софт Генерація» і викладачем курсу бази даних Вінницької IT- Академії. 

Що можна сказати про Віталія? Він надійний та відповідальний викладач, який здатен не тільки навчити, але й заохотити та зацікавити студентів, які займаються з ним. 

Давайте поговоримо про кар’єрний шлях нашого викладача, і не тільки.

Віталію, коли Ви зрозуміли, що хочете присвятити себе даній сфері?

Я ще зі школи пробував себе в програмуванні. Спочатку це був Basic, C++ та  Pascal, цікавився та змінював код на Assembler. Коли мій батько був в клубі радіо-аматорів, я розробив для нього рішення. Це була програма, яка відправляла листи і отримувала інформацію, на зразок GoldED для FidoNet, мала назву "Typhoon". Саме з цим проектом я зайняв перше місце в категорії системне програмування на місцевому конкурсі в Вінницькому обласному центрі технічної творчості учнівської молоді.

В студентські роки популярною мовою програмування був Borland Delphi. Саме на цій мові ми з друзями розробили свій проект, це був каталог пісень з акордами, розділений по виконавцям та альбомам. В цьому каталозі був український та зарубіжний рок. Також була можливість переглянути табулатуру, як зажимати той чи інший акорд.  

Ще навчаючись в університеті, я влаштувався на роботу по спеціальності в Головне управління Пенсійного фонду, де працював з великим об’ємом даних. Якщо ж говорити безпосередньо про бази даних і T-SQL, то з ними я познайомився, коли працював в банку, тоді він ще називався "Мрія". І саме тоді я прочитав перші книги по Microsoft SQL Server, адмініструванню MS-SQL та інші технічні книги по програмуванню. 

Що Вам найбільше подобається у Вашій справі?

Подобаються інноваційні проекти, різноманітні ІТ-рішення, можливості та перспективи сфери інформаційних технологій. 

Розкажіть детальніше про компанію, в якій Ви зараз працюєте?

ТОВ «Софт Генерація» – українська ІТ-компанія, заснована у 2014 р.

Ключовими напрямками діяльності є:

  • розробка і впровадження програмних рішень для автоматизації процесів менеджменту та діловодства;

  • створення, дизайн та супровід web-сайтів;

  • надання консалтингових послуг у сфері інформаційних технологій; 

  • розробка електронних сервісів та мобільних додатків.

Ми є партнерами компаній ТОВ НВП «Інформаційні технології», які створили ERP-систему “IT-Enterprise” для полегшення управління будь-якого бізнесу та ТОВ "МАСТЕР:СТРІМ", який розробляє програмний продукт MASTER для різних типів бізнесу. Ці системи допомагають планувати ресурси, контролювати їх використання та аналізувати результати діяльності організації. Наша компанія є сертифікованим партнером компанії по обом програмним продуктам.

Звісно, кращі випускники ІТ-академії, працюють з нами в компанії.

Які Ваші життєві принципи?

Жити зараз, а не в майбутньому. По можливості, не відкладати нічого на потім. 

Як Ви залишаєтесь вмотивованим?

Мені допомагає вміння концентруватись та наполегливо добиватися результату. Іноді переключаюсь на інший вид діяльності, щоб відпочити і відновитись. 

На Вашу думку від чого залежить успіх?

Я вважаю, що успіх залежить від самої людини. Від того скільки Ви прикладаєте зусиль для досягнення цілей. Головне бути вмотивованим і вірити в результат. Не зупинятись, якщо щось не виходить, а робити висновки і рухатись далі.

Яка Ваша думка з приводу професійного вигорання? Як з ним справитися?

Всі люди емоційні, і всім нам потрібен відпочинок.

Час проведений з коханою людиною безцінний, мене завжди підтримує кохана Анна. Взагалі варіантів відпочинку є багато, і кожен вибирає для себе, що йому подобається. Це може бути як відпустка, так і переключення уваги на інші справи, тренажерний зал чи прогулянки з друзями.

Чим Ви найбільше пишаєтесь у житті?

Найбільше я пишаюсь своїми синами. Молодшому сину Тимуру 7 років, він навчається в початкових класах, старшому Євгенію 16 років, він закінчує технічний ліцей і планує в подальшому пов’язати своє майбутнє з IT-сферою. 

Ваш звичайний робочий день. Який він?

Я працюю з 8 до 18. Стараюсь робити завдання за принципом 20/80, але складно ефективно планувати свій час через термінові задачі.

Яку музику Ви слухаєте?

Надаю перевагу українським виконавцям, таким як: Скрябін, Скай, Друга Ріка, Океан Ельзи, The Hardkiss, Сергій Бабкін, Kozak System та інші.

Як Ви заохочуєте свою команду?

Перш за все це мотивація співробітників отримати нові знання, бажання зробити свою роботу ефективною та отримати задоволення від кінцевого результату і звісно матеріальне заохочення.

Як Ви вирішуєте життєві труднощі?

Дотримуюсь правила, що проблеми потрібно вирішувати по мірі їх надходження.

Як почалась Ваша співпраця з Вінницькою IT-Академією?

Деякий час ми працювали разом з Олександром Панченко, він запропонував познайомитись з Олексієм Тюренковим та ІТ-Академією, знайомство пройшло вдало). Так у “клубі-однодумців” я почав викладати курс реляційні бази даних та написання запитів на T-SQL & SQL PL.

Як Вам вдається поєднувати основну роботу і викладання в ІТ-Академії?

Головна перевага викладання в Академії це спілкування зі студентами. Тут я можу поділитись своїм досвідом. В кожній групі є цікаві ідеї, які можна реалізувати та застосувати в практичній діяльності, як по будуванню структури бази даних так  і будуванню зв’язків в базі між таблицями. Разом зі студентами створюємо кожен раз за наш курс нову базу даних, і разом з ними проектуємо, вивчаємо всі основи, принципи, функціонування та мову запитів Transact-SQL.

Що б Ви порадили нашим студентам?

Ні в якому разі не опускати руки та не зупинятися під час навчання. Звертатися за допомогою до викладачів ІТ-Академії, які завжди допоможуть розібратись з будь-якою проблемою і допоможуть виконати будь-яку задачу.

 

Долучайся до мотивованої команди айтішників, які створюють якісні ІТ-продукти:

Як партнер: https://online.ita.in.ua/#partners

Як викладач: https://intita.com/providers


Реєструйся на навчання: https://www.ita.in.ua/

*ВАЖЛИВО - не користуйтесь російськими освітніми сервісами - список доповнюється постійно.

Ми у соцмережах: YouTube   Facebook    Instagram   Telegram