Який знак зодіаку ніколи не буде успішним в ІТ?

Які  найважливіші якості для ІТ-спеціаліста? 

Можливо найкориснішим є самокритика Тельця? Або вміння Близнят уважно відноситись до кожної деталі? Викладачі Вінницької ІТ-Академії вважають що найголовнішою рисою успішного айтішника є старанність. Якщо вірити телеканалу ТСН найстаранніший знак зодіаку - це Козеріг. Видання “Юніан” яке спеціалізується на новинах не притримуючись конкретної тематики, зауважує, що старанність є рисою Діви, Козерога і Стрільця. Але сайт “Гесінфо” стверджує що Козероги - неймовірно ліниві. То як вибрати сайт якому можна вірити? Жоден астролог не дає гарантії. Вони повторюють: “цей опис підходить для більшості, але є ж виключення”.

Як дізнатись що ти не є єдиним лінивим Козерогом? Подивитись на години народження? Як взагалі астрологи все про нас знають?

Найвідоміший експеримент на цю тему провів Бертрам Форер у 1948 році. 

Кожен новий студент Форера проходив “інноваційний тест” для індивідуального психологічного аналізу. На наступний день піддослідні дивувалися точністю опису їх характеру. В середньому, на думку кожного студента, 85,2 % тексту було саме про нього. Але насправді, кожен отримав абсолютно однаковий текст: 

“Ви хочете, щоб інші люди вас любили і захоплювалися вами. Одночасно з тим ви прискіпливо ставитесь до себе. Ваш характер має вади, але зазвичай ви можете їх компенсувати. Ви маєте значний невикористаний потенціал. Хоча інші вас бачать як стриману людину, всередині ви дещо непевні і тривожні. Іноді ви вагаєтесь, чи правильним є прийняте рішення. Іноді вам потрібна зміна стану речей, і вас розчаровують перепони і обмеження. Ви вважаєте недоцільним повністю розкривати душу перед іншими. Іноді ви поводитеся як екстраверт, відкрита, привітна людина, а іноді — як інтроверт, закрита, недовірлива людина. Деякі з ваших цілей нездійсненні.”

Текст  Форер повністю склав з гороскопів місцевої газети. 

Опис який отримували піддослідні досить різноманітний. Кожен знаходив кілька слів про себе саме у момент читання, і через відчуття порідненості з тою частиною тексту, всі наступні слова сприймаймалися набагато тепліше. У кожного із нас є те що йому подобається найбільше. ІТ індустрія у сучасному світі велетенська. Хтось як програміст, нарешті, може не спілкуватися з великою кількістю людей. А хтось як проджект менеджер, як і мріяв, організовує роботу і відчуває себе лідером. Через потреби у різних співробітниках, так багато людей і обожнюють роботу в ІТ. Вони знаходять саме своє місце.

Саме такими судженнями керувалася викладачі Вінницької ІТ-Академії створюючи курси. Наші студенти навчаються основам різноманітних ІТ спеціальностей, і через практику розуміють на якій роботі вони на своєму місці. 

Долучайся до мотивованої команди айтішників, які створюють якісні ІТ-продукти!
Реєструйся на навчання: https://www.ita.in.ua/

Ми у соцмережах: YouTube   Facebook    Instagram   Telegram