Відстрочка від мобілізації для студентів та викладачів коледжів

Як пояснив Роман Мельник - директор Фахового коледжу Вінницька ІТ-Академія, у новому законі здобувачі освіти не поділяються на тих, хто навчається за контрактом (за кошти фізичних осіб) або на бюджеті (коштом бюджету). Призову на військову службу в особливий період не підлягають всі, хто здобуває професійну та професійно-технічну, фахову передвищу та вищу освіту, інтерни, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти. Йдеться про денну та дуальну форми навчання.

У попередній версії законопроєкту №10449 не було відстрочки для тих, хто навчався на аспірантурі коштом фізичних та юридичних осіб на умовах контракту. Але її додали, аби не порушувати принцип рівності.

Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період:

  • наукові і науково-педагогічні працівники з науковим ступенем, які працюють у закладах вищої та фахової передвищої освіти, у наукових установах та організаціях;
  • педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти та загальної середньої освіти.

Також на особливий період не підлягають мобілізації:

  • здобувачі професійної, фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти;
  • аспіранти, докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури.

*Важливе уточнення: відстрочка від мобілізації діє за умови, якщо вищезгадані працівники працевлаштовані за основним місцем роботи у відповідних закладах чи установах не менше, як на 0,75 ставки.

*ВАЖЛИВО - не користуватись російськими освітніми сервісами - список доповнюється постійно

І не забуваємо направляти усі свої сили і вільний час на допомогу українським захисникам

Ми у соцмережах: YouTube     Facebook     Instagram    Telegram-канал   Slack-спільнота