КАФЕДРА ДРОНІВ прийме участь у ярмарку - «Обирай сам»

КАФЕДРА ДРОНІВ Фахового коледжу Вінницька ІТ-Академія прийме участь у ярмарку - «Обирай сам», де представить свій курс - Управління БПЛА.

Стосовно повісток, варто одразу сказати — вони нікому не подобаються: ні тим, хто їх вручає, ні тим, хто їх отримує, — каже інструктор з Військового рекрутингу ЗСУ Юрій Зелений. — Потрібно від них відійти, як і від мобілізації, до речі. Давайте чесно — закон про мобілізацію — це наша радянська спадщина, яку вже давно варто забути, тому що сучасні українці зовсім інші, їх не можна примушувати.

Рекрутинг, насамперед, це вдосконалення системи мобілізації шляхом переходу від обов’язкової форми до моделі добровільного залучення.

— Країну потрібно захищати, і зробити це зможуть лише люди. Тому, щоб ми перемогли в цій війні, необхідно змінювати філософію управління в підрозділах, у ставленні до людей, у забезпеченні, посилювати армію спеціалістами, наукою, — говорить Юрій Зелений. — Я вірю, що майбутнє за рекрутингом, а кожен окремо для себе має вирішити, як він буде захищати свою країну, де і з ким. Людина має самостійно зробити цей вибір і він має бути максимально корисним для країни, і максимально цікавим для самої людини. Щоб ми перестали мислити у форматі: «Перемога або смерть», а почали: «Я маю перемогти — щоб жити, я маю жити — щоб перемогти».

Військовий рекрутинг — це не лише безпосередньо служба, а й навчання. Потрібно  готувати молодих спеціалістів, молодих офіцерів. Адже сьогодні є велика проблема — молодь виїжджає на навчання за кордон, там і залишається. Цілком зрозуміла позиція батьків — війна в країні, дитину прагнеш подалі від неї сховати. Втім не потрібно боятися військових навчальних закладів, тому що курсантів, без їх особистого бажання, ніхто до бойових дій не залучає.

Про навчання і про службу курсантів, вінничани зможуть почути безпосередньо від представників військових навчальних закладів, які приїдуть до Вінниці 25 лютого на «Ярмарок військових вакансій».
Також тут можна буде ознайомитись, промоніторити і можливо ухвалити самостійне рішення щодо вибору: роду військ, військового навчального закладу, військової спеціальності, форми призову, підрозділу, місця служби, вакантної посади. І звісно, все що потрібно знати і мати ветеранам — розкажуть ветеранські організації.

На заході, який ми організовуємо, будуть присутні представники кожного підрозділу, які розкажуть бажаючим, чим вони займаються і чому людям варто до них іти, чому саме їх варто обирати, — каже Юрій Зелений. — Уявіть, що через свідомий вибір кожного українця з’явиться велика ймовірність вплинути на те, що відбувається на фронті. Тому що в умовах рекрутингу між підрозділами почне вироблятися конкуренція. Вони почнуть боротися за людей — а це репутація, довіра, відсутність корупції. І я думаю, якщо військовий рекрутинг «зайде», то до осені ситуація в ЗСУ дуже сильно зміниться.

Як це буде відбуватися

Провести захід, аналогічний «Ярмарку вакансій» — це була ідея інструкторів Відділення рекрутингу та комплектування Вінницького ОМТЦК та СП. І проходити він має у форматі експозиційно-виставкового майданчика.

— На тематичних зонах, облаштованих інформаційними матеріалами для агітації та роздачі, будуть присутні представники всіх військових частин і підрозділів, представники військових академій і коледжів, представники ветеранських об’єднань і волонтерських організацій, — розповідає Юрій Зелений. — Сам захід буде гуманітарним, там не буде зброї, якщо і будуть якісь експозиції, то виключно із засобами захисту та безпеки: бронежилети, каски, безпілотники…
Відвідувачі зможуть поспілкуватися з кожним учасником заходу, отримати відповіді на питання, які цікавлять, ознайомитися зі структурою установ, повсякденною роботою військових, отримати юридичні консультації.

Щоб урізноманітнити і розширити коло зацікавлених відвідувачів, на заході будуть виступати творчі колективи та автори пісень, зокрема Олександр Клец з його проєктом «Пісні, народжені в АТО». І все це буде проходити на фоні фотовиставки під назвою «Вони обрали самі» — про життєві реалії фронтової лінії.
Врешті, все що тут має відбуватись, можливо надихне вінницьку молодь на вступ до військових вищих навчальних закладів. А всім іншим допоможе сформувати власну думку та особисте рішення щодо майбутньої служби у Збройних силах України.

*ВАЖЛИВО - не користуватись російськими освітніми сервісами - список доповнюється постійно

І не забуваємо направляти усі свої сили і вільний час на допомогу українським захисникам

Ми у соцмережах: YouTube     Facebook     Instagram    Telegram-канал   Slack-спільнота