Діти війни - покоління майбутнього

 

Omnia transeunt et qouque etiam transeat. Ця фраза за легендою принесла мудрість царю Соломону. ЇЇ він як заповіт разом з кільцем подарував сину Давіду, як найцінніший скарб. Але як це стосується теми? Безпосередньо…

Життя українців змінилося. Хтось втратив близьких, хтось здоров’я, хтось оселю… Більше чверті населення живе не в звичних місцях, 15…20% населення знаходиться за кордонами держави. Зруйновано весь звичний світ, батьки не мають роботи, діти не можуть навчатися у своїх школах. Але якщо дорослі якось пристосовуються до нових умов, то дітям важче.

Значна частина учнів не має можливості навчатися офлайн у своїх школах. До того ж пошкодження інфраструктури України поставило ще одну проблему – ускладнення навчального процесу відсутністю електроенергії та Інтернету.
З іншого боку, коли щодня війна уносить життя десятків, сотень людей, коли гинуть і переховуються в холодних напівзруйнованих підвалах діти, можливо, питання вивчення, скажімо, структури клітини і сполук натрію не на часі? Можливо є важливіші питання зараз, які потребують зусиль і уваги, ніж освіта?
Школа хакерів Вінницької ІТ-Академії має чітку відповідь на це питання.
“Все минуло і це теж мине”. Соломон безперечно правий.
Ця жахлива війна буде мати кінець. І закінчиться вона перемогою народу України. Бо світло завжди перемагає темряву!
І прийде мир в наші оселі. І діти припинять здригатися від розривів ракет і прокидатися під моторошний вий сирен повітряних тривог. Ми озирнемося і почнемо розбудовувати країну - Україну майбутнього, в якій жити нашим дітям. 

І вони мають бути готовими жити в цій країні. І жити там не як “Діти війни”, а як творці її нової історії. Тому вкрай важливо вже зараз готувати їх до цього, не припиняючи освітній процес. Не відкладаючи навчання до “кращих часів”.
Розуміючи це, Школа хакерів продовжує свою місію - допомогти дітям зробити перші кроки в світі ІТ-технологій і, як результат - усвідомлений і самостійний професійний вибір. 

Не без складнощів, пов'язаних з відсутністю електрики, необхідністю переховуватись в укритті під час повітряних атак та вечірніх колапсів транспорту на темних вулицях - ми відповідаємо на ці виклики не просто продовжуючи навчати дітей від 5 до 16 років, а й на прохання батьків оголосили додатковий  наборів в зимові групи.

Грунтуючись на сучасних освітніх технологіях ми успішно поєднуємо навчання в традиційному Офф-лайн форматі та його дистанційні форми. Класи обладнані необхідною мультимедійною технікою, а  потужний генератор дозволяє не припиняти уроки навіть під час відключень напруги.

Особливістю підходу Школи хакерів - це концентрація на наданні нашим учням практичних навичок,  які нададуть їм змогу не лише легше отримати роботу в ІТ-індустрії , а й краще адаптуватись у дорослому житті.
Ми навчаємо - Логіки, Математики, Інтернет-програмуванню (HTML, CSS), Програмуванню на алгоритмічних мовах С\С++, Веб-дизайну, Англійської мови для ІТ, Базам даних, JS, PHP, програмуванню Arduino, тестуванню - тим галузям знань, без яких важко уявити сучасний світ АйТі. 

Велику увагу ми приділяємо також розвитку софтскілів. Через роботу в команді, управління процесами, тайм-менеджмент - діти вчаться відповідальності, вмінню комунікувати з соціумом, відстоювати свою точку зору і при цьому чути інших. Звісно, не  кожного нашого учня життя приведе в індустрію високих технологій, але ці навички точно допоможуть вірно знайти своє місце в суспільстві. Саме розкрити талант кожної дитини - це і є наша головна задача нашої школи. Ми їх вчимо не лише кодувати, тестувати, логічно мислити. Ми вчимо їх головному - програмувати своє майбутнє. То їх право. Тоі їх обов'язок. 

 

Дати дітям вміння зробити зрілий і свідомий вибір свого професійного життя, в якому вони не просто ходитимуть на роботу, а робитимуть це з задоволенням - це і є наша головна мета. 

Ми бачимо в наших дітях творців майбутнього країни. Ми знаємо, що і Ви теж! Хто ж з батьків не мріє про свою дитину, впевнено крокуючою до успіху  власним шляхом?

Питання риторичне! І Вам з нами в один бік!

 

Реєструйтесь в зимові  групи Школи Хакерів

Ми вирощуємо таланти! 

 

Вінницька ІТ-Академія

Швидка консультація за тел.: 067-431-19-21

сайт: hack.intita.com

І не забуваємо направляти усі свої сили і вільний час на допомогу українським захисникам! Підтримайте ініціативу Вінницької ІТ-Академії допомоги ЗСУ: https://mre.uspih.vn.ua/

*ВАЖЛИВО - не користуйтесь російськими освітніми сервісами - список доповнюється постійно

 

Слідкуйте за нами у соцмережах: 

YouTube    

Facebook      

Instagram     

Telegram-канал